Exposició: Visibilització del treball de cura

dv., 03/02/2018 - 17:02

Exposició. Del 5 a 31 de març de 2018.

El Programa Xarxa d’Escoles i Instituts per la Igualtat i la No-Discriminació, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona dóna visibilitat al treball de cura a la llar.

L’exposició, elaborada a partir de les entrevistes que l’alumnat de l’Institut Roger de Flor (actualment Institut Escola Trinitat Nova) ha fet a les seves pròpies famílies, ha permès condensar i visibilitzar la importància del treball de cura, portat a terme majoritàriament per dones, i en aquest cas en intersecció amb el fet migratori.

Els resultats es mostren a través d’una exposició que consta de diferents plafons que es troba fins al 31 de març a la Biblioteca.

La Regidoria de Feminismes i LGTBI i el Consorci d’Educació de Barcelona pretenen sensibilitzar la ciutadania sobre la importància cabdal d’aquest treball per tal que la societat pugui funcionar. La itinerància de l’exposició “Visibilització del treball de cura” s’emmarca en l’estratègia de reconeixement i visualització de les aportacions històriques i presents de les dones a la tasca civilitzatòria. La difusió d’aquest treball pretén contribuir a la prevenció de la violència masclista i de la discriminació per raons ètniques i culturals i a la visibilització del valor d’aquest treball imprescindible.

Durant l’any 2018 està previst que l’exposició vagi itinerant pels diferents equipaments escolars i municipals del Districte de Nou Barris, per tal que es pugui mostrar el seu contingut a diferents espais i centres educatius.