Imatges de la Trinitat Nova dels darrers 100 anys

14/06/2014 - 08:04 h

Memòria històrica. Un grup de veïns de la Trinitat Nova ens convida a descobrir la història del seu barri en imatges cedides pels ciutadans que han viscut la seva transformació.

Un grup de veïns de la Trinitat Nova ens convida a descobrir la història del seu barri en imatges. Més de 100 anys resumits en unes 400 fotografies que, en bona part, han estat cedides pels mateixos veïns de la Trinitat Nova.

Vídeo ‘100 anys de Trinitat Nova’

El col·lectiu Amics i Amigues de la Trinitat Nova ens mostra com era el barri a principis del segle XX, quan els únics habitatges eren les anomenades “cases dels carters”, envoltades de camps de cultiu que pertanyien a Sant Andreu.

L’antiga Escola Benjamí acull aquests dies una mostra de fotografies antigues cedides pels mateixos veïns de la Trinitat Nova. Allà es poden veure escenes costumistes dels infants jugant als carrers de terra, al rec comtal o al desaparegut pont dels Tres Ulls.  També espais emblemàtics com ara la casa de la Bruixa, el parc de les Aigües o la torre del Baró.

Un barri i una vida que no han parat de transformar-se. Els habitatges que van omplir els camps i les vinyes van haver de ser enderrocats anys més tard, quan va sorgir el problema de l’aluminosi. El barri, amb l’ajut d’un Pla comunitari, va començar a refer-se de nou. Encara avui es poden veure els darrers blocs afectats, que aviat seran substituïts per l’última fase de construcció.

Els Amics i Amigues de la Trinitat Nova tenen ara com a objectiu principal classificar i documentar totes aquestes fotografies. Al mateix temps, el col·lectiu fa una crida als veïns per aconseguir més imatges que recordin com era el barri.

Les persones interessades poden contactar amb els Amics i Amigues de la Trinitat Nova a través de la seva pàgina de Facebook.