La Guàrdia Urbana deté el presumpte autor de la crema de contenidors del barri de Poblenou

Seguretat. La detenció és el resultat d'un dispositiu especial que es va iniciar al mes de desembre de 2018

  • La detenció es va produir el dimecres 20 de febrer i és fruit d’un dispositiu especial amb l’objectiu d’identificar i detenir el presumpte autor dels fets.

El passat 20 de febrer, la Guàrdia Urbana va detenir a un home de 50 anys com a presumpte autor de la crema reiterada de contenidors a la zona de Poblenou.

La detenció és el resultat d’un dispositiu especial que es va iniciar al mes de desembre de 2018 amb l’objectiu d’identificar i detenir el presumpte autor de la crema intencionada de més de 40 contenidors de residus i 6 turismes al barri del Poblenou.

A partir dels informes de la Policia de Barri de Sant Martí es va generar un mapatge de la ubicació dels contenidors cremats, les franges horàries i el modus operandi. El Grup de Delinqüència Urbana de Sant Martí va intensificar la presència no uniformada en aquest sector i va observar en el detingut conductes que clarament el situaven com a sospitós dels fets investigats. Fruit de les gestions realitzades per la Unitat d’Investigació en la recerca de càmeres de videovigilància per la zona i el posterior anàlisi de les imatges obtingudes es va poder identificar sense cap gènere de dubtes al detingut com la persona que introduïa papers i d’altres objectes inflamables en els contenidors que van resultar cremats el passat dia 22 de gener al Pg. Taulat, 229 i el 23 de gener a la cruïlla de Pallars amb Roc Boronat.

El detingut portava 9 encenedors i trossos de paper de cel•lulosa, en el moment de la detenció, que va tenir lloc el dimecres 20 de febrer a les 16.15 hores al Centre Comercial de les Glòries.

La Guàrdia Urbana contínua treballant en aquesta problemàtica per evitar les molèsties veïnals, els danys en el mobiliari urbà i particular que generen aquests actes vandàlics.