×

Error message

Notice: Undefined index: imgsbodypost in bcn_news_page() (line 80 of /var/www/apps/app0396/www/guardiaurbana/sites/all/modules/custom/bcn_news/bcn_news.detail.inc).

La Guàrdia Urbana deté tres persones implicades en un fals blanqueig de diners pel mètode del 'Rip Deal'

Seguretat. Aquesta nova versió de l’estafa de l’estampeta es basa en les ganes de benefici ràpid dels incauts

  • Els agents del cos de policia barceloní intervenen més de 181.000 euros i detenen a dues persones per un presumpte delicte de segrest en grau de temptativa i lesions i a una tercera per un presumpte delicte d’estafa

Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Sants-Montjuïc van intervenir dijous passat en una discussió a l’avinguda Rius i Taulet on una persona estava sent agredida per dos individus.

Fruit d’aquesta intervenció es va destapar un cas de blanqueig de diners a través del mètode del ‘Rip Deal’, es van intervenir més de 181.000 euros dels quals 150.000  estaven presumptament falsificats i es va detenir a tres persones.

La persona agredida va explicar als agents que havia conegut uns individus que es feien passar per inversors i que estaven interessats en realitzar un intercanvi de bitllets de 500 euros amb l’objectiu de blanquejar-los per altres de valor inferior a canvi d’una comissió.

Uns dies després ell, els altres dos detinguts i els 2 inversors van quedar en un hotel de Barcelona per realitzar la transacció de 120.000 € en bitllets de 500 € a canvi de 100.000 € en bitllets de 50 €. Un cop comprovada l’autenticitat dels bitllets, els inversors els van lliurar els diners dins d’un maletí de mà amb un cadenat i van marxar.

Els tres detinguts van agafar el cotxe i es van dirigir a Montjuïc per repartir-se els beneficis de l’operació. En obrir el maletí van comprovar que només eren autèntics els bitllets superiors de cadascun dels sis feixos que els havien lliurat.

En assabentar-se de l’estafa dos dels detinguts van agredir a la tercera persona implicada a la que també planejaven segrestar, ja que sospitaven que era còmplice dels falsos inversors.

Als detinguts se’ls va intervenir:

  • 181.000 euros distribuïts de la següent manera:

– 307 bitllets de 500 euros presumptament falsificats. (153.500 euros)

– 6 bitllets de 500 euros de curs legal. (3.000 euros)

– 490 bitllets de 50 euros de curs legal. (24.500 euros)

  • 1 defensa extensible.
  • 2 armes blanques.
  • 1 làmpada detectora de bitllets.
  • 4 telèfons mòbils.

La Guàrdia Urbana va detenir dues persones per un presumpte delicte de segrest en grau de temptativa i lesions i a una tercera per un presumpte delicte d’estafa.

Els fets es van posar en coneixement de la Unitat Central d’Estafes i Mitjans de Pagament dels Mossos d’Esquadra per si escau continuar amb la investigació.

En l’estafa del Rip Deal els estafadors busquen anuncis d’ofertes immobiliàries,  o de qualsevol altra transacció d’alt valor econòmic, i es presenten davant els venedors, o d’altres persones interessades en realitzar l’intercanvi, com a empresaris solvents interessats en la compra d’un producte o de rebre una comissió pel blanqueig i que no tenen cap problema amb el preu a pagar.

Posen com a condició la necessitat de fer un canvi de moneda perquè disposen de molts bitllets de 500 euros i necessiten canviar-los per bitllets més petits. L’estafa es dóna en el canvi de bitllets, ja que tots són falsos a excepció d’una petita quantitat que utilitzen per a donar veracitat a la compra.