La Guàrdia Urbana intervé més de 45 quilograms d'haixix

Seguretat. Aquesta intervenció és fruit d'una investigació que es va iniciar fa dos mesos amb l'objectiu d'investigar a les persones que es dedicaven a vendre al detall haixix en zones d'oci de la ciutat.

Durant el dispositiu es deté a un individu per un presumpte delicte contra la salut pública i que començava a prendre el control de la venda d'haixix a la ciutat.

La Guàrdia Urbana de Barcelona va iniciar ahir a la tarda un dispositiu en el barri de Navas, Sant Andreu, en el que es va detenir a una persona per un presumpte delicte contra la salut pública i un altre individu va resultar investigat pel mateix delicte.

El dispositiu, en el que van participar efectius del cos de policia barceloní de la Unitat d’Investigació, de la Unitat de Suport Policial i de la Unitat Territorial de Sant Andreu, va concloure amb una entrada i perquisició en un pis ocupat per ordre judicial del Jutjat d’instrucció número tres de Barcelona.

Tant en el pis com a interior d’un vehicle que el detingut tenia estacionat en un pàrquing es van intervenir:

45,5 Kg d’haixix.
12.060 euros en bitllets de diferents valors.
1 màquina per fer el comptatge de bitllets.
1 màquina per detectar bitllets falsos.
1 defensa extensible.
1 esprai de pebre.
1 pot industrial adaptat i preparat per ocultar substància estupefaent al seu interior.
1 telèfon mòbil

La Guàrdia Urbana també va intervenir tres vehicles que utilitzava per fer la distribució de les substàncies.

Aquesta important intervenció és fruit d’una investigació que es va iniciar fa dos mesos, gràcies a la feina realitzada per l’equip de la Policia de Barri de Sant Andreu, amb l’objectiu d’investigar a les persones que es dedicaven a vendre al detall haixix en zones d’oci de la ciutat. Durant aquest període es va detectar l’existència d’un individu que pràcticament monopolitzava la venda d’haixix a la ciutat, ja que el venia a un preu inferior a la de mercat a altres venedors que posteriorment el distribuïen per Sant Andreu, Sant Martí i Ciutat Vella.

A part de detectar que el preu de venda d’aquesta substància era inferior, la seva qualitat també era millor a l’habitual. Aquests fets van generar petits conflictes i baralles en alguns barris entre els petits distribuïdors d’aquesta substància a la ciutat amb la finalitat de monopolitzar la zona de venda.