La Guàrdia Urbana participa en una jornada solidària a l’ISPC

28/02/2024 - 09:02 h

Seguretat i Prevenció. S’han organitzat tallers conjunts entre entitats socials i alumnes del curs de formació bàsica per a policies, entre els quals hi ha aspirants a agents de la Guàrdia Urbana.

Aquest dimarts, 27 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial de les ONG, dos membres del cos van explicar les seves experiències de voluntariat en una taula rodona a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet del Vallès.

Concretament, la caporala Arantxa Bel va compartir la seva experiència a la Fundació Banc dels Aliments, en què desenvolupa tasques de gestió, coordinació i comunicació per facilitar la recollida d’aliments en comissaries de la Guàrdia Urbana, que després es lliuren a entitats de barri.

Per la seva banda, l’agent Sergio Galán va explicar la seva participació en un projecte de cooperació en un poble de Ruanda. Gràcies a l’Associació Rosa Dilmé, hi van portar material mèdic, escolar i roba i van participar en iniciatives d’entitats locals.

Paral·lelament, en un altre espai, es van organitzar tallers conjunts entre les entitats socials participants i alumnes del curs de formació bàsica per a policies de l’institut, entre els quals hi ha aspirants a agents de la Guàrdia Urbana.

La jornada solidària s’inscriu en aquest curs de formació, en què 105 aspirants del cos van començar les primeres classes lectives a principis d’any. Els alumnes rebran un total de 1.100 hores de formació. Un cop superat el curs, es graduaran, i, ja com a nous agents, començaran la fase de pràctiques a les diferents unitats territorials. Després d’un any de servei seran nomenats agents del cos com a funcionaris de carrera.