L'art urbà 's'enfila' per les parets del Raval

dt., 07/08/2014 - 17:57

Creativitat. Una paret mitgera ha estat l'escollida com a primera mostra del projecte Ciutat Bella, una iniciativa que vol embellir tant la ciutat com la cultura.

‘Tribut a Miró’ és la primera obra del projecte Ciutat Bella, una iniciativa privada que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona que vol portar la cultura al carrer amb obres que artistes vinculats amb la ciutat  facin els propers mesos a diferents parets.

El projecte Ciutat Bella és el fruit de tres anys de treball. Arcadi Poch, comissari i director del projecte, explica que “per aconseguir portar a terme aquesta iniciativa s’han de lligar molt elements. Primer hem d’aconseguir el vistiplau del propietari del mur, si la paret és privada, i després aconseguir els permisos municipals.”

Tot això ha merescut la pena, segons Arcadi Poch, perquè el “que pretenem és afavorir la creativitat urbana, treure l’art i la cultura al carrer. Amb Ciutat Bella embellim tant la ciutat com la cultura.”

Els artistes que participaran a Ciutat Bella han d’escollir, segons indica el comissari del projecte “un personatge o un fet artístic i fer-los un tribut.” El primer en debutar en aquest projecte ha estat Sixe Paredes que ha fet un homenatge a Joan Miró.Per mi el repte ha estat gran ja que sóc un apassionat de l’obra de Miró. Volia fer un homenatge a l’artista però que no fos cap còpia i alhora que es reconegués que és meva la peça”, indica Sixe Paredes.

Així l’obra de Paredes, que ja és visible al carrer de Sant Pau número 88 del Raval, inclou elements molt presents en l’obra de Miró: Lla cresta en referència a la bandera catalana i els pics, que fan referència a l’home ocell de moltes cultures antigues i de moltes obres mironianes.

L’objectiu final de Ciutat Bella és crear un itinerari a la via pública que expressi el valor artístic i cultural d’una ciutat en contínua evolució i transformació creativa. Els artistes que participaran en aquest projecte són: Lucas Milà, Spogo, Aryz, Jorge Rodríguez-Gerada, Btoy, Inocuo i Lo Siento.