La Cursa DiR Guàrdia Urbana amplia el període d'inscripcions

Amb l'eslògan 'La Diagonal et farà vibrar', la cursa començarà a les 8.30 hores a l'avinguda de la Diagonal, a l'altura del Palau Reial, i acabarà al passeig de Garcia i Faria, a l'altra punta de l'emblemàtica via barcelonina.

La Cursa DiR Guàrdia Urbana, que el proper 31 de maig omplirà de gom a gom l’avinguda Diagonal per recórrer-la durant 10 quilòmetres, amplia el període d’inscripcions.

Fins el proper dijous 28 de maig a les 9.00 hores les inscripcions es podran tramitar per Internet. Mentre, els dies 29 i 30 de maig, les inscripcions es poden fer a la Fira del Corredor/a, que estarà situada al DiR Diagonal.

La cursa té l’objectiu de fomentar la pràctica de l’exercici físic i els hàbits saludables, a la vegada que ofereix l’oportunitat de viure, una vegada l’any, l’experiència de recórrer de cap a cap l’avinguda de la Diagonal completament lliure de cotxes.

La prova està organitzada pel
Club DiR, amb la col·laboració de la
Guàrdia Urbana i l’
Ajuntament de Barcelona

Prepara’t pel dia 31

Des del mes de març, l’organització ha programat
diversos entrenaments per preparar-se la cursa atlètica a fons.

La darrera sessió de preparació serà el proper dimecres 27 de maig, també a les 19.00 hores. L’entrenament l’impartirà Jose Luis Blanco, que donarà els darrers consells a tenir en compte per afrontar una prova de 10 quilòmetres. El circuit es desenvoluparà pel passeig Marítim de Barcelona.

Un recorregut lineal

La Cursa DiR-Guàrdia Urbana compta amb un recorregut atípic, donat que és completament lineal i els punts de sortida i arribada estan oposats.

La prova recorrerà l’avinguda de la Diagonal de punta a punta, en un traçat de 10 quilòmetres en línia recta. La sortida tindrà lloc al número 686 de l’avinguda, davant del Palau Reial de Pedralbes, i transcorrerà sempre per la Diagonal, a excepció d’un petit tram al voltant de la plaça de les Glòries.

I és que abans d’arribar a la plaça la cursa es desviarà pel carrer Castillejos fins al carrer Bolívia, que agafarà fins a topar del carrer Badajoz, des d’on s’incorporarà de nou a l’avinguda de la Diagonal.

Per les característiques excepcionals de la cursa, on la línia de sortida i la d’arribada es situen en punts completament diferents, el DiR oferirà un servei exclusiu de guarda-roba mòbil per a tots els participants, que permetrà deixar les seves pertinences a l’inici i recollir-les a la meta.

Alhora, el DiR ha desenvolupat un calendari d’entrenaments per preparar una cursa única per a tots els participants i amb l’assessorament dels millors tècnics del club.

Una cursa solidària amb el càncer infantil

Un any més la Cursa DiR-Guàrdia Urbana tindrà una vessant solidària: per cada inscripció
es destinaran 0’50 euros a la investigació del càncer infantil de la mà del Grup de Recerca en Càncer Infantil del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) dirigit pel doctor Josep Sánchez de Toledo Codina que va ser reconegut Català de l’Any al 2012, entre altres premis rebuts.

Amb els lemes ‘Per a tu és una cursa, per a ells és una vida’ i ‘Corre i ajuda’ns a investigar per als nens amb càncer’ es vol aconseguir recaptar un bon fons per a la investigació d’aquesta malaltia i la tasca que porten des del grup de recerca.

A banda del donatiu directe a través de la inscripció a la cursa, qualsevol ciutadà podrà fer una aportació solidària per la investigació del càncer infantil a través de la plataforma de crowfunding Mi grano de arena.

Segona Cursa Kids

Després de la bona acollida que va tenir l’any passat, amb l’objectiu de promoure també l’activitat física entre els més petits de la casa, el DiR organitzarà per segon any consecutiu la Cursa Kids.

Tindrà lloc el dia abans, el dissabte 30 de maig, i consistirà en una cursa per a pares i fills, on també podran participar-hi escoles, que transcorrerà pel parc Piscines i Esports, al costat del DiR Diagonal, a partir de les 10.00 hores. Els circuits seran de 400 i 800 metres, en funció de la categoria.

Les inscripcions per aquesta cursa infantil tenen un preu de 5 euros per inscripció, que es poden realitzar al
web de la Cursa. Tots els participants rebran de regal una samarreta tècnica i una bossa de corredor.