La Guàrdia Urbana imparteix xerrades sobre seguretat per a Gent Gran

Proximitat. Amb l'objectiu d'incrementar la seguretat de les persones grans, els membres de la Guàrdia Urbana han realitzat dues sessions formatives per a la Gent Gran al districte de Les Corts.

L’objectiu principal d’aquestes sessions és el d’incidir en aspectes que afecten la seguretat i la prevenció personal de les persones d’aquest col·lectiu, tan vulnerable davant d’algunes situacions de risc concretes. Es tracten especialment aspectes com ara:

  • Reduir la vulnerabilitat del col·lectiu de la gent gran en relació a ser víctimes d’un delicte
  • Anticipar i evitar futures situacions de risc
  • Prevenir les principals amenaces per la seguretat de les persones grans
  • Fomentar la confiança entre la Guàrdia Urbana i el col·lectiu de la gent gran, explicant-los que en la policia tenen un servei d’ajut i protecció en temes de seguretat
  • Millorar la resposta policial en intervencions amb persones d’aquest grup


La durada és d’aproximadament 45 minuts, amb un torn final per atendre les preguntes dels assistents. Sota un ambient agradable i familiar, els participants hi poden explicar les seves pròpies vivències a partir de les quals els agents de la Guàrdia Urbana resolen els dubtes i amplien la informació.

La xerrada es complementa amb el lliurament d’un
full divulgatiu amb els consells bàsics

Aquestes dues sessions s’han celebrat al Casal de Gent Gran Sant Ramon el dimecres 28 d’octubre; i, al Casal de Gent Gran Can Novell el dijous 29 d’octubre, totes dues a les 17 h.

Una experiència d’èxit


Les xerrades es van posar en marxa a finals de l’any 2012 quan es va fer un important impuls a la realització de sessions de formació en seguretat personal i seguretat viària a tota la ciutat.

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament de Barcelona vol comptar amb una eina de prevenció eficaç i útil per a les persones grans que contribueixi a reduir la seva vulnerabilitat davant de possibles situacions delictives.

Cal tenir en compte que aquest grup de persones són especialment vulnerables davant d’una sèrie de modalitats delictives com poden ser els robatoris a domicili, els robatoris amb violència i intimidació i les estafes.