Confiscats a Barcelona prop de 4.000 articles electrònics falsificats de gran qualitat

Seguretat. Es tracta d'imitacions d'altaveus i auriculars d'una coneguda marca comercial que han estat intervinguts en una investigació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Detingudes tres persones, integrants d'un clan familiar que dirigia les activitats de l'entramat il·legal, des de l'adquisició dels articles al seu muntatge i venda.

Utilitzaven tres naus industrials amb un taller d'acoblament per obtenir el producte final, perfectament etiquetat i empaquetat amb la imatge de marca original.

Una investigació conjunta de la Policia Nacional i de la
Guàrdia Urbana de Barcelona ha permès la confiscació a Barcelona de prop de 4.000 articles electrònics falsificats de gran qualitat, així com de 500 adhesius comercials, 9.000 caixes d’embalatge, 204 blísters, caràtules i cablejat. Es tracta d’imitacions d’altaveus i auriculars d’una coneguda marca comercial, la destinació seria la venda a la via pública en els voltants del port de Barcelona.

Tres membres d’una mateixa família han estat arrestats per dirigir les activitats de l’entramat il·legal, des de l’adquisició dels articles al seu muntatge i venda. Utilitzaven tres naus industrials amb un taller d’acoblament en el qual obtenien el producte final, perfectament etiquetat i empaquetat amb la imatge de marca original.


Peces enviades des del sud-est asiàtic

Una família que residia i operava a Badalona i poblacions adjacents del Besòs es dedicava a l’adquisició, emmagatzematge, muntatge, distribució i venda dels productes electrònics falsificats.

Per a les seves activitats es valien de tres naus d’un polígon industrial de Badalona. La més espaiosa d’aquestes naus era utilitzada com a taller en el qual s’encaixaven, mitjançant soldadura tèrmica, les peces dels auriculars i altaveus, enviades des del sud-est asiàtic. Posteriorment es culminava el producte mitjançant l’etiquetatge i empaquetat amb la marca original.


Botiga de Badalona com a centre de recepció

Els productes electrònics falsificats eren rebuts en una botiga de venda de productes similars a Badalona. Des d’allí es distribuïen per a la venda principalment a la via pública en els voltants del port de Barcelona, però també en petits establiments comercials de zones costaneres del Maresme i de la Costa Brava.

Els investigadors han registrat les tres naus industrials, on s’han confiscat més de 13.500 articles i han arrestat els dos homes i una dona que dirigien les activitats delictives, com a presumptes responsables d’un delicte contra la propietat industrial.

Les investigacions han estat realitzades per agents adscrits al grup III de delictes tecnològics de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona i de la Guàrdia Urbana, en col·laboració amb la Brigada de Policia Judicial de la comissaria de Sant Adrià de Besòs.


NOTA: Els mitjans de comunicació que ho desitgin podran obtenir vídeo de la intervenció en el següent enllaç:

http://prensa.policia.es/limite.rar