La Guàrdia Urbana conjuntament amb l'associació "STOP Accidents" imparteixen xerrades de seguretat viària a les escoles de Barcelona

Proximitat. Els agents del Servei d'Educació per a la Mobilitat Segura i Sostenible de la Guàrdia Urbana de Barcelona (SEDUMS) realitzaran conjuntament amb l'associació de víctimes d'accidents "Stop Accidents Catalunya" diferents xarrades de seguretat viària dirigides als més menuts.

En aquestes xerrades es treballarà temes relacionats amb les actituds davant del risc i les conseqüències dels accidents de circulació. La seva acció preventiva està orientada a que els alumnes coneguin els factors personals de risc i les seves conseqüències, percebin el perill que comporta i vulguin arribar a evitar-ho. Es conjuguen, el conèixer, el reconèixer i la intencionalitat de canvi de conducta.

De moment, s’ha fet una sessió als alumnes de 4rt de primària de l’
Escola Griselda del carrer Parlament al districte de l’Eixample de Barcelona, on desprès d’impartir la part teòrica a l’aula els nens i les nenes han pogut posar en marxa al mateix carrer tots els continguts treballats a l’interior de l’escola.

Ara mateix, s’han programat tres sessions més que conjuntes amb l’associació
Stop Accidents es realitzaran abans de finalitzar el curs escolar.

Guàrdia Urbana a les escoles


Educació per a la mobilitat segura i sostenible és una de les accions més importants en matèria de prevenció que la
Guàrdia Urbana porta a terme a les escoles de la ciutat.

El programa

“La Guàrdia Urbana a les escoles”
ofereix tot un seguit de propostes didàctiques, per treballar continguts més actitudinals que conceptuals relacionats amb la mobilitat i el civisme.

S’adreça a les diferents etapes educatives des d’Educació Infantil -3 anys- fins Batxillerat -18 anys- on es marquen objectius específics que responen a una detecció de necessitats a cadascun dels cicles i a l’anàlisi de la realitat que viu l’alumnat.

L’objectiu general és incrementar la pròpia seguretat i aconseguir una ciutadania, sobre tot la més jove, cada cop més conscienciada, més informada, més reflexiva, més dialogant i més responsable i , per tot això, més segura.

En definitiva es transmet a l’alumnat la importància de valorar, tant per a ells com per als altres, els comportaments responsables, la convivència, la solidaritat, el respecte i el civisme.