×

Error message

Notice: Undefined index: imgsbodypost in bcn_news_page() (line 80 of /var/www/apps/app0396/www/guardiaurbana/sites/all/modules/custom/bcn_news/bcn_news.detail.inc).

El nou Paral·lel guanya espais per als vianants

Hàbitat urbà. L'alcalde ha presentat el Pla de millora del Paral·lel, que preveu la creació de noves places, la reubicació del carril bici i la millora de la il·luminació de la via, entre altres actuacions. + Vídeos al nostre canal de Youtube.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, han presentat el Pla de millora del Paral·lel, que té l’objectiu de convertir la via en un referent per a les persones, les arts escèniques i la gastronomia. Les actuacions més destacades que s’hi inclouen són la creació de noves places a quatre cruïlles, la reubicació del carril bici al mig de la calçada i la millora de la qualitat de l’espai públic, la il·luminació i la senyalització.

Convertir el Paral·lel en una via de referència per a les persones, les arts escèniques i la gastronomia. Aquest és l’objectiu del Pla de millora de l’avinguda, que han presentat, aquest dimarts, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Trias ha explicat que el nou Paral·lel “ha de servir per millorar la qualitat de vida dels barris i fer que les famílies visquin millor”. En aquest sentit, ha assegurat que “l’ànima d’aquest pla són les persones i el seu benestar”.

La presentació ha tingut lloc al CCCB, en el marc del cicle de taules rodones organitzat al voltant de l’exposició “Paral·lel 1894-1939”, que es pot visitar fins el 24 de febrer.

Millora de la qualitat de l’espai públic

Una de les actuacions més destacades del Pla de millora de l’avinguda és la creació de quatre noves places a les actuals illetes del costat de l’Eixample (Entença/Tamarit, Rocafort/Manso, Viladomat/Marquès de Camposagrado i Borrell/Aldana), que permetran guanyar espai per als vianants, en detriment dels vehicles rodats.

De la mateixa manera, es traslladarà el carril per bicicletes al centre de la via, amb la voluntat de pacificar el trànsit i guanyar seguretat. A més, també està previst millorar la il·luminació del Paral·lel i adequar la pavimentació de les voreres amb un únic tipus de rajola, així com reordenar els vetlladors de l’avinguda.

Per últim, es crearà un recorregut des de la Font Màgica de Montjuïc fins a la part inferior de la Rambla amb una senyalització específica que permetrà posar en valor els atractius de la zona.

Amb paraules de l’alcalde, es tracta d’unes actuacions necessàries per “mantenir i impulsar la vitalitat de l’avinguda com a motor econòmic, turístic, cultural i comercial de la ciutat”.

Reivindicació veïnal

El Pla de millora del Paral·lel és fruit d’anys de reivindicació de les entitats veïnals i el teixit associatiu i comercial a la Comissió de seguiment, que lidera la Fundació El Molino.

Per tal de construir una nova centralitat i dotar de dignitat l’avinguda, ha explicat Trias, és clau reforçar-ne la seva singularitat com a via que combina tradició i modernitat, vertebra la ciutat i uneix tres districtes.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà ha defensat que hi ha d’haver una “relació de frontissa i no de frontera entre els diferents barris i districtes”.

Trias ha tancat la seva intervenció assegurant que la transformació del Paral·lel és una “prioritat” de l’equip de govern, i ha estès la mà a tots els grups polítics municipals i a la societat civil per tirar-la endavant de manera conjunta.