Els fets delictius es redueixen un 1,6% durant el 2014

Seguretat. Barcelona ha registrat una reducció dels fets delictius de l'1,6% durant el 2014.

Una xifra que consolida la tendència a la baixa dels darrers anys, que des del 2011 és gairebé de l'11%.

Els fets que han experimentat
un descens més significatiu són els robatoris al carrer, que han baixat un 17,7% respecte a l’any 2013. Els delictes, que representen la meitat del total de fets coneguts, s’han reduït un 6% mentre que les faltes penals han augmentat un 3% durant el 2014. A més, també cal afegir-hi
el descens del nombre de detencions, d’un 11%.

Els
atracaments amb violència han registrat una baixada de prop d’un 18% a Barcelona durant l’any passat, mentre que
les estrebades ho han fet un 18,3%, i un 7,8% els robatoris amb força, que s’han reduït excepte en el cas dels domicilis. D’altra banda, després d’un
descens continuat en els tres últims anys, el nombre de furts denunciats l’any passat a Barcelona va augmentar un 0,6%, amb un total de 94.726 casos comptabilitzats, fet que suposa una xifra de 575 casos més que el 2013.

També amb una tendència a la baixa, el nombre de víctimes estrangeres que van patir un fet delictiu l’any passat es va reduir en un 17%.

Els
Mossos d’Esquadra i la
Guàrdia Urbana de Barcelona han realitzat al llarg del 2014 més de 2.200 operacions conjuntes, la qual cosa ha suposat un augment del 16% respecte al període anterior. L’alcalde, Xavier Trias, ha ressaltat que “per garantir la seguretat a Barcelona, la cooperació i la coordinació policial és indispensable”. Per l’alcalde “l’anticipació, la prevenció i la proximitat dels cossos policials són elements imprescindibles per assegurar la convivència a la ciutat”.

A més, Trias ha recordat que la percepció de seguretat “se situa en la puntuació més alta”. Els barcelonins posen una nota de 5,5 quan es refereixen al conjunt de la ciutat, i un 5,8 pel que fa al barri on viuen.