El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana intervé més de 100.000 begudes destinades a la venda irregular

Seguretat. El grup operatiu de platges de la Guàrdia Urbana ha intervingut un 53% més de begudes en el litoral de la ciutat que en el mateix període de l'any anterior.

El cos de seguretat barceloní ha rescatat a 51 persones en el mar.

La
Guàrdia Urbana ha desplegat per quant any consecutiu el
Grup de Platges,
un grup operatiu d’actuació centrat de manera específica a prevenir i actuar sobre tots aquells fenòmens que es produeixen al litoral barceloní. El Grup de Platges estarà desplegat fins el 30 de setembre i compta amb una norantena d’efectius, uniformats i de paisà, que realitzen patrullatges a les deu platges que conformen la façana marítima de Barcelona.

El Grup de Platges es consolida de forma definitiva
gràcies als bons resultats objectius, entre els que destaquen l’augment de les begudes intervingudes, passant de les 65.985 entre els mesos de juny i agost del 2014, a les 100.719 del mateix període d’aquest any.

En total, aquest grup operatiu específic ha interposat 10.239 denúncies per venda ambulant (el 77% relacionades amb la venda de begudes), el que suposa un 26% més que en els mesos d’estiu de l’any anterior. Pel que fa a les denúncies d’altres activitats no autoritzades, l’augment és del 66%, 1.137 l’estiu d’aquest any davant les 658 de l’any anterior.

Servei de policia assistencial

Pel que fa a la resta de serveis que porten a terme el Grup de Platges,
destaca el nombre de persones rescatades al mar, que han passat de 8 l’any anterior a 51 aquest estiu. El grup també ha fet 9.142 actuacions als espigons de Barcelona, la majoria dels quals han estat avisos per la prohibició de banyar-se en aquesta zona per la perillositat que comporta; la prohibició de pescar en horari no permès o el tancament del pas de la zona en cas de mala mar.

Aquesta millora de la resposta s’ha produït gràcies a la incorporació d’una
segona embarcació per a la vigilància marítima i a la
primera promoció de salvament aquàtic de la Guàrdia Urbana formada al Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).