L'experimentació francesa desembarca al LEMactualizado

11/10/2010 - 12:27 h

Música. L'edició d'enguany d'aquesta cita musical, que aposta per la creació local emergent, també donarà cabuda a propostes de confluència entre el so i literatura.

Ja fa quinze anys que el LEM i Gràcia Territori Sonor sembren noves sonoritats a la tardor. En cada nova edició, l’escena local es nodreix de nous fruits, que es poden degustar al llarg del mes d’octubre en diversos espais de Gràcia i de la ciutat de Barcelona.

Enguany, durant tretze dies, del 14 al 30 d’octubre, teniu l’oportunitat d’accedir al treball de creadors locals i de nous projectes i a més gaudir de l’experimentació francesa, convidada al LEM 2010.

En aquesta edició trobareu les propostes del LEM en nous espais, com l’església de Santa Maria de Gràcia o la galeria Eat Meat, que se sumen a escenaris habituals d’altres edicions, com són el MACBA, La Fontana o l’Elèctric.

El LEM més internacional

Si l’any passat es va col·laborar amb una entitat de Marsella, en aquesta edició el LEM convida una representació d’artistes de l’associació Sonorités de Montpellier, com són Anne James Chaton o el duet format per Kristoff K Roll i Patrice Soletti.

França també estarà representada amb noms com els de Pierre Bastien, L’Enface Rouge, Vrak’Trio o els poetes François Poyet i Gerard Phillip Broutin (actuaran en una nit dedicada al moviment lletrista).

L’experimentació local

Ara bé, un bon gruix de la programació està dedicada a donar visibilitat a nous projectes emergents i a creadors locals, entre els quals hi ha The Man with a Hyena, Narwhal, Les Aus, Tarannà, Mr Hubba, Oriol Rossell, Sara Herculano, uXuka, Grus, Vinilette, Sax.Org o LinaLab.

El LEM protagonitzarà el 28 d’octubre una ocupació pacífica de les emissions de Ràdio Gràcia, al Centre Cívic d’el Coll – la Bruguera. Des del migdia i fins a mitjanit s’obriran els micròfons a diversos artistes i col·lectius presents a la programació del LEM.

Confluències creatives

A més, el cartell d’enguany explorarà les confluències entre el so i la literatura, amb propostes com les de l’escriptor Javier Calvo amb el músic Ignacio Lois, la del col·lectiu Les Males Herbes o la de la micropoetessa Joana Brabo.

També es veurà un espectacle del poeta i dramaturg Carles Andreu amb els músics Miquel Àngel Marín, Joan Saura i Ignacio Lois. La música, la gastronomia i la poesia tornaran a confluir en el projecte Àgape, a càrrec d’Enric Cervera, Joana Brabo i Pere Pina & Ramon Solé.

actualizado