La Guàrdia Urbana de Barcelona desarticula un punt de cultiu de marihuana al Districte de Sant Marti

Salut. El passat 8 d'octubre la Guardia Urbana de Barcelona va desarticular un punt de cultiu de marihuana gràcies al resultat d'unes investigacions que va iniciar el cos de policia barceloní fa quatre mesos després de rebre diferents queixes de veïns que declaraven sentir un forta olor a marihuana provinent d'un edifici del carrer Llull.

  • Aquest punt de cultiu tenia capacitat per recollir més de 120 kg de substància estupefaent en cada collita.
  • La investigació va començar el mes de Juny per denuncies de ciutadans per una forta olor a marihuana

La Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana va culminar l’operatiu policial al comprovar un immoble situat a la cinquena planta de l’edifici objectiu de les queixes veïnals, on es van descobrir unes instal·lacions preparades per al cultiu de marihuana de forma intensiva amb muntatges de ventilació, il·luminació, humidificació i ionització per evitar les males olors de la marihuana molt especialitzades i blindades a la visió externa donat que havien tapat totes les finestres amb pintura.
El muntat de la inversió per a la construcció del laboratori/plantació era superior als 60.000 Euros.

En el moment de l’entrada
es va procedir a la detenció de 2 individus de nacionalitat espanyola que explotaven la producció de la plantació i gestionaven el laboratori. A més, es van intervenir 5 caixes de marihuana preparada para la venda i distribució que estava encara en fase de assecat, i es van intervenir documents rellevants per a la investigació, així com un turisme Citroën Berlingo que ha estat ingressat al dipòsit.

El laboratori/plantació tenia una capacitat productiva de 776 plantes per collita, fet que fa que per cada collita es poguessin recollir més de 120 kg de substància estupefaent, que posada en el mercat al preu actual (5000 Euros / Kg) superi el 600.000 euros per collita i
pot arribar a produir uns guanys superiors als 2.500.000 euros any.

A mes de les 2 detencions inicials no es descarten mes detencions per part de la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana.