Les embarcacions del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana rescaten 3 persones en dues intervencions simultànies

Seguretat i assistència. Dues persones van caure a l'aigua des d'un catamarà i una altra des d'una moto d'aigua.

El rescat de persones de l'aigua és una de les tasques que realitza el Grup de Platges amb dues embarcacions: la "Guaita" i la "Talaia".

Aquest dispositiu ha fet, enguany, més de 40 rescats al mar i 8.000 actuacions als espigons.

El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana va rescatar, diumenge passat, a tres persones en dues intervencions diferents que es van produir de forma gairebé simultània a la costa barcelonina.

Diumenge, la Creu Roja va informar a una de les dues patrulles que té aquest cos, l’embarcació “Talaia”, que dues persones havien caigut d’un catamarà recreatiu en fer un brusc viratge i només restava una persona a bord. Segons la informació, la marea i el vent haurien allunyat els altres dos tripulants de l’embarcació. Un cop rebut l’avís, els agents tripulants de la “Talaia” van iniciar la recerca, localitzant el catamarà a unes 3 milles nàutiques de la platja i els seus tres tripulants a bord, amb evidents símptomes d’extenuació.

L’embarcació policial va procedir a remolcar el catamarà fins al port degut a les males condicions de la mar i a la manca d’habilitat dels seus tripulants. Els tripulants no van necessitar assistència mèdica.

Simultàniament, l’altra embarcació policial, la “Guaita”, en el moment en què va sortir per a col·laborar en la recerca de les persones desaparegudes, va observar com una altra persona, des de l’aigua, feia moviments enèrgics amb els braços demanant auxili. A l’acostar-se, van trobar un jove esgotat i amb dificultats per nedar, a pesar que portava posada armilla salvavides.

Un cop rescatat, el jove va manifestar que anava de passatger en una moto d’aigua i que va caure sense que el pilot se n’adonés de la seva caiguda.

Una de les tasques més importants de les embarcacions del Grup de Platges és el rescat de les persones que es troben amb dificultats a l’aigua. Enguany s’han comptabilitzat més de 40 rescats al mar, sense tenir en compte les actuacions als espigons, que sumen més de 8.000. Cal destacar que l’any 2015 el Grup de Platges compta amb la primera promoció de Salvament Aquàtic formada al Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).