La ràpida intervenció d'un agent de la Guàrdia Urbana aconsegueix reanimar una persona que patia una aturada cardíaca

Policia assistencial. En el que portem d'any la Guàrdia Urbana ha dut a terme més de 8 mil intervencions assistencials a la via pública.

El passat dilluns va efectuar la darrera, quan un home de 72 anys, va ser reanimat gràcies a la rapida actuació d'un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que es trobava a la Sala Conjunta de Comandament.

La funció de policia assistencial, d'ajut i assistència ciutadana, és una de les tasques que té encomanada el cos de policia barceloní. L'any passat va realitzar més de 14 mil intervencions d'aquestes característiques.

El passat dilluns dia 17 d’agost, a les 15:15 hores, un equip de la Guàrdia Urbana de Barcelona que passava pel carrer Lleida, confluència amb Mare de Déu del Remei (Sants-Montjuïc), va visualitzar una persona estesa al carrer.

Els agents es van aturar i ràpidament es van adonar que la persona no respirava i en comprovar que no tenia pols van comunicar-ho de manera immediata a la Sala Conjunta de Comandament (SCC), situada al mateix carrer Lleida. La Sala va avisar al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per tal que enviés una Unitat Medicalitzada per atendre a la persona.

Un agent de la SCC, i a més titulat en serveis mèdics, va sentir per l’ emissora el que estava passant, i donat els pocs metres que separaven la SCC del lloc on es trobava la persona, no va dubtar en sortir corrents i començar a realitzar les maniobres de RCP (Reanimació Càrdio Pulmonar), amb l’ajut d’un conductor de transport sanitari.

Quan va arribar l’ambulància la persona, de 72 anys, ja havia pogut recuperar el pols i la respiració, gràcies a la ràpida actuació del personal que va intervenir.

Una de les competències de la Guàrdia Urbana de Barcelona són precisament les intervencions com a Policia Assistencial. En aquest àmbit, en el que portem d’any, el cos de policia barceloní ha efectuat més de 8 mil actuacions, entre ajuts i assistències a la via pública de la ciutat. L’any passat se’n varen dur a terme més de 14 mil.