Nou dispositiu policial en la lluita contra carteristes multireincidents

Guàrdia Urbana. En el dispositiu hi han participat més d’un centenar d’efectius de la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional.

Agents de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional han desplegat un operatiu amb l’objectiu de reduir l’acció dels carteristes. L’actuació conjunta s’ha saldat amb un balanç de 2 investigats per apropiació indeguda d’un telèfon mòbil, un denunciat per tinença d’haixix i 17 detinguts, que acumulen més de 150 detencions majoritàriament per delictes de patrimoni, en el marc de l’aplicació de la Llei d’Estrangeria.

En el marc del dispositiu Draga de prevenció de furts i robatoris violents a la xarxa ferroviària de Barcelona, que es va posar en marxa el passat 27 d’agost,  s’ha dut a terme un nou operatiu policial de prevenció de furts i robatoris violents al metro i tren de Barcelona amb l’objectiu de minimitzar l’acció dels carteristes multireincidents que hi actuen diàriament.

En un operatiu conjunt, més d’un centenar d’agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional es van desplegar el 6 de setembre en les principals línies i estacions de metro i tren de Rodalies de Catalunya, a Barcelona. L’objectiu ha consistit en localitzar carteristes multireincidents actuant in fraganti o cercant víctimes potencials, identificar-los, verificar la seva identitat i comprovar si tenen requeriments pendents i la seva situació administrativa a Espanya.

En el centre de Seguretat i Protecció Civil del Metro, s’han ubicat efectius policials per monitoritzar l’operatiu a través de la videovigilància que es troba en aquestes instal·lacions. En el marc d’aquest dispositiu s’ha comptat amb la cooperació i col·laboració dels Centres i departaments de Seguretat de TMB Metro, Renfe i Adif.

L’operatiu s’ha saldat amb un balanç de 2 investigats per apropiació indeguda d’un telèfon mòbil, un denunciat per tinença de haixix i 17 detinguts,que acumulen més de 150 detencions majoritàriament per delictes de patrimoni,  en el marc de l’aplicació de la Llei d’Estrangeria.

El dispositiu Draga té un doble objectiu: la prevenció de furts al transport públic i la neutralització dels delinqüents que diàriament actuen al metro.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han intervingut per prevenir conductes il·lícites i/o incíviques, garantir la seguretat ciutadana i mantenir l’ordre públic. L’objectiu ha estat localitzar furtadors reincidents o amb voluntat de cometre fets il·lícits per tal de reduir la seva capacitat d’actuació. Per la seva part, la Policia Nacional ha actuat en l’àmbit de les seves competències comprovant la situació administrativa de residència a Espanya.

Aquest dispositiu se suma als diferents patrullatges que es realitzen durant l’any i es mantindrà per tal de continuar garantint la seguretat al transport suburbà i reduir l’activitat delictiva per part dels carteristes que aprofiten les aglomeracions al metro per actuar.