Nous projectes per a millorar la qualitat de vida a la Verneda i la Pau

12/01/2018 - 12:16 h

Durant el gener es posen en marxa diverses activitats del Pla de Barris. Són cursos de formació, activitats de circ per a joves, passejades amb perspectiva de gènere i la presentació del procés participatiu de la Via Trajana.

Durant el gener es posen en marxa diverses activitats del Pla de Barris. Són cursos de formació, activitats de circ per a joves, passejades amb perspectiva de gènere i la presentació del procés participatiu de la Via Trajana.

Durant el mes de gener, en el marc del pla de barris de la Verneda i la Pau, es posen en marxa quatre projectes per millorar les condicions socials del barri amb la col·laboració i la implicació de totes les persones que hi viuen.

 

Curs de formació per a treballar en el sector de l’hostaleria i la restauració

El programa de formació Futur Job ofereix el curs “Uns oficis amb gust: auxiliar de cuina i cambrer” per a 15 persones. S’hi poden apuntar aquelles persones residents al barri de La Verneda i la Pau, estiguin en situació d’atur o precarietat laboral, i que tinguin motivació per entrar al mercat laboral.

Hi poden participar totes aquelles persones derivades de Serveis Socials i/o Làbora; dones, especialment  amb càrregues familiars; joves; majors de 45 anys; aturats de llarga durada; i població estrangera i nouvinguda.

Les inscripcions i la selecció de participants es fan fins al 15 de gener. I l’inici de la formació està prevista pel 5 de febrer, a la Fundació Futur (passatge Via Trajana B, 13).

Taller ‘Va de Circ’ per als més joves

Es posa en marxa un taller setmanal de circ per als més joves del barri d’entre 12 i 16 anys. L’objectiu principal d’aquesta activitat no és aprendre a la perfecció les tècniques de circ sinó treballar aspectes com el compromís, el treball en equip i la responsabilitat, amb la idea que aquest treball, reverteixi en els diferents àmbits de les seves vides. El circ és l’eina per a fer-ho possible.

L’inici del taller és el dia 7 de febrer i finalitza el 20 de juny. És una activitat setmanal, cada dimecres de 17.30 a 19 hores a l’IES Salvador Seguí. Cal inscripció prèvia que es pot fer des del 15 de gener al 2 de febrer al Casal de Barri de la Verneda o a l’Espai Municipal Via Trajana.

El barri analitzat amb ulls de dona

Dimecres 17 i 24 de gener, de 17.00 a 19.00 hores a l’Edifici Piramidón (carrer de Pere Vergés, 1).

Aquesta activitat va dirigida exclusivament a les dones del barri de la Verneda i la Pau. Al llarg del mes de gener s’han programat un parell de caminades per la zona per tal que totes elles detectin què es podria millorar per sentir-se més segures a la zona i quins elements de l’espai urbà troben a faltar o canviarien per fer més fàcil el seu dia a dia. Un cop identificades les demandes es tindran en compte per a futures modificacions i transformacions del barri.

Es tracta d’una iniciativa que contribueix a la dinamització de les entitats i grups de dones del barri ja que se les implica activament en l’anàlisi i la formulació de propostes de millora del seu entorn més proper.

Retorn del procés participatiu de Via Trajana

El dia 22 de gener, de 18.00 a 20.00 hores, al Casal de la Gent Gran de la Verneda Alta (carrer de Binèfar, 16) es presenta el projecte de transformació de la Via Trajana i el carrer Binèfar. S’hi explicaran totes les propostes de millora i totes les aportacions veïnals.

Per a més informació consulta el web de Pla de Barris i segueix #pladebarris a les xarxes socials del districte de Sant Martí de l’Ajuntament de Barcelona.