Noves feixes agrícoles a Trinitat Nova

10/02/2015 - 17:13 h

Medi Ambient. Un nou itinerari millorarà la qualitat paisatgística d’aquest racó del Parc de Collserola.

L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Consorci del Parc de Collserola, ha iniciat els treballs de configuració d’un nou itinerari i un punt d’accés des del barri de Trinitat Nova, al districte de Nou Barris, fins al Parc Natural de la Serra de Collserola, així com la recuperació paisatgística de la zona amb la implantació de diverses feixes agrícoles.

Els treballs permetran configurar un nou itinerari i un punt d’accés des del barri fins al Parc Natural de la Serra de Collserola, així com aprofitar la vessant agrícola de la zona amb la implantació de feixes actualment en desús. Els objectius d’aquests treballs són recuperar diferents feixes agrícoles per millorar la qualitat paisatgística i la diversitat natural d’aquest racó del parc, fins ara degradat, i on s’hi ha trobat runes i materials d’enderroc vinculats a obres fetes als voltants.

És un projecte que incorpora l’execució d’un camí que connecti l’entrada de les feixes amb el sender existent, que arriba fins al mirador de Torre Baró. També es pretén condicionar dues parcel·les per a la implantació d’arbres fruiters, així com executar un sistema de reg que permeti dotar d’aigua les parcel·les agrícoles. Tot plegat per millorar la imatge i l’estat d’aquest indret que, a causa de la seva posició en un extrem del parc, és de difícil accés, està limitat per les infraestructures viàries i ha estat poc identificat com a part de Collserola.

L’objectiu final de la intervenció és que els ciutadans d’aquest barri s’apropiïn de l’espai i deixi de ser una zona aïllada i poc concorreguda, fet que facilitarà la neutralització d’algunes activitats marginals que s’hi donaven. Amb una inversió de 190.000 euros, l’actuació es completarà el mes de març amb la plantació de les primeres feixes que gestionarà l’Ajuntament de Barcelona a través de Parcs i Jardins.

Nou punt d’accés a Collserola

La Casa de l’Aigua i el Castell de Torre Baró es connectaran mitjançant l’obertura d’un sender que unirà el carrer de Riudecanyes amb el carrer d’Aiguablava. Aquest camí constituirà un nou punt d’accés a Collserola que permetrà establir un itinerari entre aquests dos equipaments. S’ha iniciat la restauració de la Casa de l’Aigua i aviat constituirà un nou atractiu cultural i museístic de la ciutat.