La Guàrdia Urbana ofereix sessions de seguretat i convivència a les escoles de la ciutat des de l’any 1985.

El programa educatiu "La Guàrdia Urbana a l’escola", que s’ofereix gratuïtament a tots els centres educatius de la ciutat, contribueix a donar resposta a problemàtiques socials i a millorar la convivència, i també a prevenir conductes de risc des de l’àmbit de l’educació.

Aquesta proposta didàctica està orientada a treballar amb infants i adolescents de tots els cicles educatius aspectes relacionats amb:

  • Coneixement, vinculació i cura de l’entorn proper
  • Millora de la convivència i les relacions interpersonals
  • Prevenció de les conductes de risc en els àmbits de la conducció i la mobilitat segura, la violència de gènere i el consum de drogues

Cadascun d’aquests àmbits temàtics conté diversos tallers que s’adapten al currículum escolar amb especial atenció a les competències que convé assolir en cada etapa educativa, tot incorporant-hi un ampli ventall de recursos. El programa té, des del gener del 2018, el segell de qualitat del Consell d’Innovació Pedagògica.

 

 

Parc Infantil de Trànsit

El Parc Infantil de Trànsit és un espai educatiu gratuït, adreçat a l’àmbit escolar, de lleure i familiar. Les activitats que s’hi ofereixen tenen com a objectiu principal adquirir coneixements bàsics sobre les principals normes viàries i desenvolupar actituds vinculades a la mobilitat segura mitjançant una activitat vivencial al circuit del Parc. Es tracta d’identificar situacions i conductes de risc a fi d’analitzar-les i valorar-les, i fomentar el respecte entre els diferents usuaris i usuàries de la via pública.

Els objectius que cal assolir són:

  • Comprendre les normes viàries com a persones conductores de bicicletes i com a vianants.
  • Conscienciar sobre la importància de respectar les normes viàries que regulen la mobilitat a la ciutat de Barcelona, sobretot pel que fa a la circulació de bicicletes.
  • Adoptar conductes, actituds i hàbits relacionats amb la mobilitat segura al carrer i respecte entre els diferents usuaris i usuàries de la via.

Horaris i reserva d’activitats:

Àmbit escolar (adreçat a cicle superior d’educació primària)

Dies laborables del curs escolar. Cal reservar assistència amb l’equip de formadors/es del Servei d’Educació per a la Seguretat de cada districte. Fitxa de l'activitat 

Àmbit de lleure

Dissabtes al matí, i mes de juliol de 10.00 a 13.30 hores. Cal fer reserva prèviament a través del correu electrònic.

Àmbit familiar

Previsió d’obertura dos caps de setmana al mes, de 10.00 a 13.30 hores. Confirmeu les dates a través del correu electrònic.

 

Nota: el Parc Infantil de Trànsit té disponibilitat de bicicletes per a nens i nenes de 9 a 12 anys; els i les que tinguin menys de 9 anys han de dur la seva bicicleta.

Com s'hi arriba:

Bus 150 (parc de Montjuïc) des de la plaça d'Espanya fins al final del trajecte (entrada Castell de Montjuïc). Després, cal continuar a peu pel camí al voltant de la muralla i passar el tir amb arc. A uns quatre-cents metres trobareu el Parc.

Està situat a la part posterior del Castell de Montjuïc

Carrer de la Cartoixa s/n

08004 Barcelona

Telèfon: 93 256 49 95