Aquest servei, present a totes les unitats territorials, és l’encarregat de facilitar la presència de la Guàrdia Urbana en l’àmbit educatiu per introduir continguts de seguretat des d’una òptica pedagògica i instructiva.

El seu programa, “La Guàrdia Urbana a l’escola”, que s’ofereix gratuïtament a tots els centres educatius de la ciutat, contribueix a donar resposta a problemàtiques socials i a millorar la convivència, i també a prevenir conductes de risc des de l’àmbit de l’educació.

Aquesta proposta didàctica està orientada a treballar amb infants i adolescents de tots els cicles educatius aspectes relacionats amb:

  • Coneixement, vinculació i cura de l’entorn proper
  • Millora de la convivència i les relacions interpersonals
  • Prevenció de les conductes de risc en els àmbits de la mobilitat segura, la violència de gènere i el consum de drogues.

Un segon grup de població amb el qual treballa el Servei d’Educació per a la Seguretat (SES) és el de la gent gran. Les necessitats d’aquest segment de la ciutadania, cada vegada amb més pes específic en relació amb el conjunt de la població, requereix una programació formativa adaptada a les seves necessitats. Els dos grans àmbits en els quals es treballa amb aquest col·lectiu són la mobilitat segura i els consells de seguretat.

El programa té el segell de qualitat del Consell d’Innovació Pedagògica.

 

 

Parc Infantil de Trànsit

El Parc Infantil de Trànsit és un espai educatiu gratuït adreçat a l’àmbit escolar, de lleure i familiar on es reprodueixen situacions de circulació amb la finalitat d’educar en la mobilitat segura. D’aquesta manera, els infants i els joves que hi van poden enfrontar-se a situacions similars a les reals en un entorn de risc controlat.

Horaris i reserva d’activitats:

Àmbit escolar

Dies laborables del curs escolar. Cal reservar assistència amb l’equip de formadors/es del Servei d’Educació per a la Seguretat de cada districte.

Àmbit de lleure

Dissabtes al matí, i mes de juliol de 10.00 a 13.30 hores. Cal fer reserva prèviament a través del correu electrònic.

Àmbit familiar

Previsió d’obertura: dos caps de setmana al mes, de 10.00 a 13.30 hores. Cal confirmar les dates a través del correu electrònic.

 

Nota: el Parc Infantil de Trànsit té disponibilitat de bicicletes per a nens i nenes de 9 a 12 anys; els infants que tinguin menys de 9 anys han de dur la seva bicicleta.

Com s'hi arriba:

Bus 150 (parc de Montjuïc) des de la plaça d’Espanya fins al final del trajecte (entrada Castell de Montjuïc). Després, cal continuar a peu pel camí al voltant de la muralla i passar el tir amb arc. A uns quatre-cents metres trobareu el Parc, que està situat a la part posterior del Castell de Montjuïc:

Carrer de la Cartoixa s/n

08004 Barcelona

Telèfon: 93 256 49 95

gu_ses@bcn.cat