A causa de l'emergència sanitària mundial provocada per la COVID-19 i fins a noves indicacions queda tancada l'oficina d'atenció al públic de l'Institut Municipal d'Hisenda. Teniu a la vostra disposició aquesta web per fer consultes i tràmits.

En cas que necessiteu més informació, podeu trucar al telèfon gratuït 010 (931 537 010 si ho feu des de fora de l'àrea Metropolitana de Barcelona, tarifa ordinària).

Lamentem els inconvenients que aquest fet pugui ocasionar. Es tracta d'una situació temporal i excepcional que requereix la col·laboració de tota la ciutadania. 

Oficina tributària d'atenció i assessorament fiscal

IBI 2020

Nou calendari de pagament i mesures fiscals

Per fer front a la Covid-19

Més informació

NOVETATS IBI 2020

L'aprovació de les noves ordenances fiscals per a l'exercici 2020 ha comportat una sèrie de novetats en diferents taxes i impostos.

Pel que fa a l’impost sobre els béns immobles (IBI), l'Ajuntament de Barcelona ha actualitzat el càlcul de la quota amb la finalitat de fer-lo proporcional i més equitatiu.

Els canvis introduïts són els següents:

  • Baixada del tipus impositiu general del 0,75% al 0,66% i eliminació de la bonificació per topalls
  • Increment del tipus impositiu del port i les autopistes, del 0,6% al 0,8%, que se situa per primer cop per sobre del tipus residencial
  • Bonificació del lloguer social
  • La bonificació a les famílies nombroses, propietàries o llogateres, passa a calcular-se segons el nivell de renda
  • Eliminació del 2% de bonificació pel cobrament domiciliat

El conjunt d’aquests canvis suposa un increment de la recaptació de l’IBI entre el 2019 i el 2020 del 5,46%, i es recuperen així els creixements anuals de la dècada anterior (6,5% entre el 2008 i el 2015).

Aquest increment de recaptació contribueix a l fet que per primera vegada el pressupost municipal supera els 3.000 milions d'euros, amb increments molt significatius de la despesa en: 

               

 

Més informació a l'ordenança fiscal

Tràmits IBI