En aquest cas, parlem d’una festa major que té a veure amb tres barris i dos districtes diferents.

La Festa Major de la Teixonera, Mas Falcó i Penitents se celebra la segona quinzena de maig i primera de juny als barris esmentats. El de la Teixonera és el que porta la direcció de les activitats, de manera que, a la festa major, s’hi uneixen els barris veïns de Penitents i de Mas Falcó, pertanyents al districte de Gràcia.

Tot i ser la festa major de tres barris, la majoria de les activitats es fan en territori de la Teixonera. N’hi ha de tota mena, destinades a satisfer els gustos i les necessitats de tots els públics: concerts per als més joves, jocs infantils i activitats per a la gent gran. També hi tenen un pes important els àpats populars, els balls amb orquestra i els esdeveniments esportius. En el cas de la cultura popular, la majoria d’actes es concentren el diumenge de festa major.

Més concretament, d’entre les propostes de la festa major destaca el matí geganter (els gegants del districte d’Horta-Guinardó, en Perot Rocaguinarda i la Bugadera, són els amfitrions de la trobada gegantera, que comença amb una plantada, a la qual segueix la cercavila pels carrers del barri i finalment hi ha el ball a la plaça de la Vall d’Hebron); les havaneres (al capvespre es fa una cantada d’havaneres acompanyada de rom cremat per a tothom, també a la plaça de la Vall d’Hebron) i el correfoc (les activitats de cultura popular de la festa major es clouen amb un correfoc, que transita pel barri i acaba a la plaça de la Vall d’Hebron).

Trobeu més informació de la Festa Major al web de Cultura Popular

  • Continguts multimèdia
  • Motiu de celebració
  • Actes destacats
  • Elements d’interès
  • Organitzadors i més