El barri de la Vall d'Hebron està vinculat històricament al monestir de San Jeroni de la Vall d'Hebron, perquè tot aquest territori n'era un de sol pel que fa a les antigues jurisdiccions parroquials, i tot formava part del municipi de Sant Joan d'Horta, quant a jurisdiccions municipals. Per això és important conèixer aquest monestir (desaparegut al segle XIX i força desconegut) que va unir, en el passat, tots aquests barris barcelonins actuals que avui pertanyen al districte d’Horta-Guinardó.

El barri actual té el seu origen en la construcció del polígon d’habitatges Parc de la Vall d'Hebron el 1968. Aquest polígon d’habitatges es va construir en terres de les antigues finques de Can Travi Vell i Can Travi Nou, Can Marcet (salesians), Can Brasó i Can Rossell, que era territori de l'antic municipi d'Horta.

Aquest barri modern integra elements antics com Martí-Codolar, Can Travi Nou i Can Travi Vell i elements moderns com el Pavelló de la República o els diversos equipaments esportius i jardins i zones verdes en harmonia amb els blocs de pisos. En ocasió dels Jocs Olímpics del 1992 es va ampliar el polígon amb un gran sector destinat a equipaments esportius i a nous habitatges.