Gemma Gorga realitza un homenatge a la memòria de les seves àvies en el poemari Mur. La poeta fusiona l'estil profund que la defineix, fent servir imatges potents i personals que ens arriben directament a l'ànima, amb elements de la quotidianitat de l'univers familiar i de les vivències pròpies que acosten les poesies a l'espectador/a.
La proposta eclèctica desborda sensibilitat, sense deixar de banda la crítica amb la interpretació d'algunes poesies força punyents, a través dels llocs comuns que ens lliguen a les relacions familiars. El record ens situa a casa de l'àvia, ens fa olorar els menjars compartits, ens fa viatjar a les joguines de la infantesa i a les vacances de l'adolescència. El present ens envaeix amb la fi de la vida d'aquestes dones i, com a conseqüència, l'absència que ens produeix un buit a dins.
Els versos, les notes de la guitarra, la cançó i la rapsòdia eclèctica són un homenatge a les dones d'aquesta generació. Gràcies a la valentia que van mostrar per tal de seguir endavant, ara nosaltres som qui som. Elles ens han permès viure en el sentit més ampli i intens del terme: ens han llegat la humilitat i el coratge, ens han oferit exemple i consell, ens han atorgat una llar i una habitació pròpia.

Horaris

Centre Cívic Guinardó

Adreça:
Rda Guinardó, 113-141
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
El Guinardó
Codi postal:
08041
Població:
Barcelona