Una exposició que explica l'evolució de la infraestructura verda urbana de Barcelona des de dues perspectives:

L'origen i l'evolució dels parcs i jardins de la ciutat des del segle XIX fins l´actualitat. Recollint els beneficis que suposen els espais verds, la seva estètica i història, amb l'objectiu de transmetre la seva importància com a font de biodiversitat, salut, bellesa i vida comunitària.

El paper de les persones que han fet créixer el verd a la ciutat. Les mans que l'han treballat, la ciutadania que l'ha reivindicat i que s'implica en la seva gestió, així com dels principals responsables de la gestió d´aquestes espais juntament amb la configuració de la trama urbana

Un conjunt d'aportacions en format panell i projeccions digitals per compartir amb la ciutadania la cronologia bàsica dels grans parcs de la ciutat, complementada amb càpsules d'entrevista als actors clau que han participat en la reivindicació i la gestió del verd públic.

El 2018-2019 celebrem el centenari del Parc del Guinardó, el primer parc que acollirà aquesta exposició i que és un exemple de la transformació urbana a través del verd i de la implicació ciutadana amb el seu creixement.

Alhora, aquest any l'Institut de Parcs i Jardins celebra els 80 anys de la seva creació com a ens públic i ho fa culminant l'Enfortim un procés de transformació i renovació de la institució i les persones que la conformen per adaptar-se a les noves formes de gestió del model de verd de Barcelona.

L'estrena de 'Mirades del verd' tindrà lloc aquest dissabte 1 de desembre, a partir de les 12h, al Parc del Guinardó, a la zona del Nen de la Rutlla. Serà un acte obert a tothom que comptarà amb una visita comentada a l'exposició i diversos tallers per als més menuts, que podran fer de jardiners i aprendre tots els secrets del verd i la biodiversitat de Barcelona. Participa-hi!

Horaris

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Parcs del Guinardó, Joan Miró, Barceloneta, Central de Nou Barris i Avinguda Vallcarca (Lesseps)

Adreça:
C Aragó, 2
Districte:
Eixample
Barri:
La Nova Esquerra de l'Eixample
Codi postal:
08015
Població:
Barcelona