Sala d'Exposicions Stripart


Estudi comunitari dins de sala expositiva - 418x715.

La sala Stripart esdevindrà, durant el mes de març, un estudi quotidià comunitari dedicat a recollir bibliografia de les artistes tèxtils que han estat invisibilitzades i excloses de la Història de l'Art Patriarcal. Entenem que ha estat així per la devaluació expressa d'aquelles tècniques que van rebre l'etiqueta d'arts menors o femenines per la vinculació directa amb l'espai domèstic, l'espai al qual se'ns reservava.
L'espai expositiu esdevé un llenç en blanc habitable, una instal·lació processual que la intervenció conjunta del públic assistent omplirà de contingut. Per tal de destapar aquesta genealogia feminista a partir de processos col·lectius de descobriment, proposem diverses "Jornades de re-coneixement" durant tot el mes on, de forma conjunta i horitzontal, farem recerca d'aquelles artistes tèxtils oblidades i/o considerades inferiors pel relat androcèntric.
Qüestionem la idea de l'artista com a única figura creadora-difusora de coneixement i volem deslligar al públic del rol passiu espectador-descodificador d'obres d'art. Per tal de fer més accessible el coneixement generat, finalitzant l'estada, proposem dues jornades de "wikiton" per situar les artistes a la Viquipèdia.

Horaris

Centre Cívic Guinardó

Adreça:
Rda Guinardó, 113-141
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
El Guinardó
Codi postal:
08041
Població:
Barcelona