Els vespres de juliol, el pati de la Sala Polivalent de Montbau serà punt de trobada de balls amb aportacions culturals diverses

Horaris


La dansa, llenguatge universal. La dansa, expressió d´intercanvi entre cultures. La dansa, mestissatge en moviment. Cada cultura té la seva dansa, però cap ball és exclusiu de cap poble. Agafant d´aquí I d´allà, del que s´ha vist i sentit, es combinen músiques, passos, robes i ritmes tot creant noves expressions.
Com deia el poema, les danses es fan i es desfan. Els vespres de juliol, el pati de la Sala Polivalent de Montbau serà punt de trobada de balls que s´han creat amb aportacions de cultures diferents. Baixa a la plaça, balla i volta el món!

DANSES AFROBRASILERES (DIJOUS 12 DE JULIOL)
La Samba i el conjunt de danses afrobrasileres es van desenvolupar al Brasil amb el mestissatge de la població indígena, alguns elements europeus i, sobretot, el conjunt de músiques i ritmes d´Àfrica que portaren els esclaus durant els segles XVIII i XIX.

Taller de samba (18h), exhibició i concert de danses afrobrasileres (19.30h) amb servei de barra i menjar brasilers. A càrrec d´Edi-Ferreira, Mestre Pantera.

BALFOLK ITALOFRANCÈS (DIVENDRES 13 DE JULIOL)
El Balfolk és, més que un gènere, una actitud de recerca i difusió de les arrels musicals i dansaires de les viles, les valls i les festes del territori. Qui estima el Balfolk no només estima la dansa del seu lloc, sinó que es deleix per conèixer i incorporar la d´altres indrets. Les fronteres del Balfolk no separen, sinó que uneixen.

Taller de balfolk amb Ilaria Poddine (18h), concert amb l´arpista italià Adriano Sangineto (19.30h) i sopar compartit.

K-POP DIVENDRES (20 DE JULIOL)
Des dels anys 90, que les hipermodernes àrees urbanes de Corea del Sud són l´epicentre de les "onades coreanes". Una potent industria musical imposa estils i tendències als veïns Japó, Xina, Sud-est asiàtic i Occident (el fenomen Gangam Style va desbancar Lady Gaga i Justin Biber com els més vistos de Youtube). Fòrmules d´èxit a base de Pop, Hip-Hop, R&B i Dance Electrònic.

Taller gratuït per a nens i nenes de 10 a 13 anys (17h) i Exhibició (18.30h). A càrrec d´Euphoria, grup resident a la Sala Polivalent de Montbau.

DANCEHALL I MÚSIQUES JAMAICANES (DISSABTE 21 DE JULIOL)
La música jamaicana és el fructuós resultat del constant contacte dels ritmes negres a Amèrica. Del Jazz, el Soul i el Rythim&Blues van néixer l´Ska, el Rocksteady i el Reggae. Totes aquestes tècniques confluïen, en la dècada dels 70 i 80, en el Dancehall, plaça on se celebraven les festes populars en els barris de l´illa. El format: un Sound System, punxadiscos i bon ambient.

Festa Reggae des de les 16h, amb Taller infantil de balls jamaicans (17h) amb Jamaikids, seguit d´una màster classe de Dancehall per joves i sessió de de punxadiscos amb Dance Crasher (18.30), Mighty Vibz (20h) i Fire Warriors (22h). Servei de barra i entrepans fins les 00.00.

Sala Polivalent de Montbau

Adreça:
C Domènech i Montaner, 3
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Montbau
Codi postal:
08035
Població:
Barcelona