La Fundació Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és una fundació de caire científic que té per missió promoure la recerca bàsica, clínica, epidemiològica i de serveis sanitaris en el camp de les ciències de la salut i la biomedicina. El 2009, l'Institut de Recerca i d'altres nou entitats van crear l'Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), amb l'objectiu de reforçar la recerca col·laborativa traslacional.
En aquest context, des de la Unitat de Cultura Científica (UCC+i) de l'Institut s'ha decidit impulsar la programació d'un cicle de seminaris/tallers en clau divulgativa, impartits per investigadors bàsics i clínics de l'IR. Es preveu que aquests seminaris/tallers siguin impartits per professionals investigadors bàsics i clínics assistencials en un llenguatge proper i entenedor per a la ciutadania, però alhora científicament rigorós.

Daniel Guisado, investigador del Grup de Recerca de la Malaltia Vascular Cerebral de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la santa Creu i Sant Pau -IIB Sant Pau i Metge del Servei de Neurologia de l'Hospital de Sant Pau

Quan es produeix un ictus per una obstrucció d'una artèria important del cervell, s'han de dur a terme tractaments de la forma més ràpidament possible per tal d'intentar resoldre l'obstrucció amb el menor dany cerebral possible. Aquests tractaments són possibles gràcies a què una mínima quantitat de sang aconsegueix arribar a les neurones que estan patint (i mantenir-les hivernant però vives) a través de petits camins que s'obren amb aquest objectiu: les dreceres de la sang.

Horaris

Centre Cívic Guinardó

Adreça:
Rda Guinardó, 113-141
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
El Guinardó
Codi postal:
08041
Població:
Barcelona