El Corpus també se celebra a Horta-Guinardó

23/05/2024 - 15:14

Des del dijous 30 de maig fins al diumenge 2 de juny torna la festivitat del Corpus, una tradició amb més de 700 anys d’història. Els carrers i places s’ompliran d’activitats tradicionals i d’una oferta cultural variada, enguany amb la commemoració dels 600 anys de gegants a Barcelona com a tema central.

El Corpus és una de les festes més antigues de Barcelona. Enguany, tindrà lloc del dijous 30 de maig al diumenge 2 de juny.

De nou, l’element més genuïnament barceloní, l’ou com balla, s’ha hagut d’adaptar al context de sequera, en fase d’excepcionalitat. Davant aquesta situació, les entitats han buscat diferents solucions, segons les possibilitats de cada espai, per tal de preservar la celebració de la festa. Allà on l’aigua es pot reciclar per regar, se n’ha minimitzat la quantitat, mentre que d’altres espais s’han vist obligats a guarnir amb flors les fonts seques o bé a fer ballar l’ou amb aire. Aquest serà el cas de l’únic ou com balla que hi haurà a Horta-Guinardó:

  • Taller Sant Camil (accés: c. de Sales i Ferré, 60): Dijous 30 i divendres 31 de maig, de 10 a 17 h. A càrrec del Centre Ocupacional Taller Sant Camil.

La mateixa entitat és l’encarregada de confeccionar la catifa floral del Palau Nadal, dedicada als 600 anys de gegants:

  • Museu Etnològic i de Cultures del Món (C. de Montcada, 12-14): De dijous 30 de maig a diumenge 2 de juny, de 10 a 19 h. A càrrec del Centre Ocupacional Taller Sant Camil.

600 anys de gegants a Barcelona

Enguany, el tema central del Corpus barceloní serà els 600 anys de gegants a Barcelona. Aquest 2024 es commemora els 600 anys de la primera referència escrita d’un gegant a la ciutat i al món. La referència la trobem al Llibre de les Solemnitats de Barcelona què inclou una relació dels elements municipals que van concórrer a la processó del Corpus de 1424. Hi apareix “Lo rey David ab lo Giguant”, que segons els estudiosos és la primera referència gegantera del món i la primera referència d’un gegant de la Ciutat de Barcelona.

Consulta el programa i no et perdis cap activitat!

Més informació