Adjudicat un solar a la Clota per fer-hi habitatge assequible

15/01/2020 - 12:26

Habitatge. La cooperativa Fem Ciutat podrà aixecar un bloc amb 124 habitatges al solar de l'avinguda de l'Estatut 15-17, al barri de la Clota

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat a través de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) tres solars municipals on s’edificaran diferents projectes d’habitatge assequible, que impulsaran en dos dels casos dues cooperatives (Fem Ciutat SCCL i SERVIMcoop SCCL) i en un altre, una fundació (Fundación Toda Ayuda).

A Horta-Guinardó hi ha un d’aquests solars: a l’avinguda de l’Estatut de Catalunya, 15-17, al barri de la Clota. Té 2.483 m2 de superfície i una capacitat de sostre edificable de 12.265 m2. S’ha adjudicat a la cooperativa Fem Ciutat SCCL, que pot aixecar-hi un edifici de 124 habitatges.

Els altres dos solars que s’han adjudicat són al passeig de Torras i Bages, 126-128, situat en l’àmbit de les Casernes de Sant Andreu; i un solar del carrer de la Constitució, 49, al barri de la Bordeta i concretament dins de l’àmbit de Can Batlló.

La gran majoria d’aquests habitatges es destinaran a venda del dret de superfície (és a dir, per un termini de 75 anys). Les entitats promotores lliuraran aproximadament el 10% dels habitatges a l’IMHAB perquè els gestioni directament, en aquest cas com a lloguers. Als baixos de tots els edificis hi haurà espai per ubicar-hi locals comercials, una part dels quals també es lliuraran a l’IMHAB per destinar-los a usos comunitaris i municipals.