El cicle de Cultura Popular als Ateneus passa per Horta-Guinardó

23/05/2019 - 09:42

Cultura popular. La segona part es farà entre els mesos de maig, juny i juliol i consisteix en vuit actuacions

Horta-Guinardó, i més concretament el barri d'Horta, acollirà algunes de les activitats que es duran a terme en el segon trimestre del cicle Cultura Popular als Ateneus.

En concret, els Lluïsos d’Horta i el Foment Hortenc seran els dos espais que acolliran actuacions de dansa i música, el 26 de maig i l’1 de juny, respectivament:

Esbart Maragall presenta Essències (Diumenge 26 de maig a les 18 h als Lluïsos d’Horta): L’Esbart Maragall és una de les agrupacions de dansa històriques de la ciutat: va néixer al Casal Catòlic de Sant Andreu l’any 1932. En tots aquests anys ha actuat en els millors escenaris de Catalunya i ha creat un seguit d’espectacles propis. Ara presenten Essències, que a partir de diverses danses viatja a les arrels de la tradició, la coreografia i la creació.

La Jove Banda Simfònica de Barcelona presenta Danses del món (Dissabte 1 de juny a les 19 h al Foment Hortenc): La Jove Banda Simfònica de Barcelona és una entitat nova –es va formar l’any passat–, sota l’aixopluc de l’Associació Musical Andreuenca. La base de l’entitat és l’antiga Banda Simfònica Manyanet de Sant Andreu, que durant molts anys va fer desenes de concerts i col·laboracions. Ara presenten l’espectacle Danses del món.

En total, el segon trimestre del cicle Cultura Popular als Ateneus 2019 ofereix vuit actuacions d’esbarts, corals, bandes i grups de música durant els mesos de maig, juny i juliol. Totes són d’àmbits ben diversos de la cultura popular barcelonina i es fan a les seus de sis entitats històriques que pertanyen a la Xarxa d’Ateneus de Catalunya.

En la programació, s’hi destaquen propostes que fusionen disciplines diverses, com ara gralla, dolçaina i piano i també hi ha presentacions de discs i de velles cançons recuperades… També hi trobareu els darrers espectacles de creació dels esbarts barcelonins, ritmes d’arreu i concerts de cant coral amb molta personalitat.

Aquest cicle va néixer ara fa dos anys amb la idea de reforçar el vincle entre els ateneus barcelonins, un autèntic reflex de la vitalitat cultural de la societat civil, i les entitats de cultura popular de la ciutat. Tant les entitats participants com els centres acollidors tenen una trajectòria llarga en l’àmbit de la cultura popular i l’associacionisme barcelonins: hi ha molts ateneus centenaris i diverses entitats són capaces de mantenir la tradició alhora que exploren nous camins creatius.