Comprar a pagès (al bell mig de la ciutat)

17/01/2019 - 16:09

Mercats de pagès. A Barcelona, donem suport als mercats de pagès que estan en funcionament des de fa uns anys

Els nostres ancestres si és que no eren pagesos, compraven a pagès. Però en una societat cada dia més urbanita es fa difícil accedir directament a la persona que conrea una pastanaga o recull la llet d’una cabra. Un tòpic, però tots reconeixem que hem de fer un esforç per explicar a les nostres criatures que la llet no es produeix al bric ni l’amanida neix en una bossa.

Per això, des de l’Ajuntament de Barcelona es volen promoure els mercats de pagès, espais de venda directa a places i carrers de la ciutat, on és el propi pagès o pagesa qui fa la venda dels seus productes, i on podem adquirir queviures de temporada, frescos, locals, més justos socialment i ambiental i, també, més saludables.

A Barcelona hem volgut donar suport als mercats de pagès que estan en funcionament des de fa uns anys i també incentivar-ne de nous perquè són una bona alternativa per omplir la cistella de la compra i és una acció saludable, que enforteix l’economia local, difon la cultura de la terra i dona vida al barri.

A més, en aquests mercats sovint també hi podreu trobar associacions i col·lectius del barri que exposen i difonen la seva activitat així com tasts i tallers relacionats amb el menjar, la salut i la producció artesanal.

Quin mercat de pagès tinc més a prop de casa?

Actualment hi ha 7 mercats en funcionament als districtes de l’Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó i Poble-Sec i Sants-Montjuïc.  impulsats per diferents entitats – Apassos, Mercat de Pagès de Vallcarca, Slow Food i Xarxa Consum Solidari– i que funcionen setmanalment o quinzenalment.

Districte d’Horta-Guinardó

Plaça de Bacardí
Slow Food
1r i 3r dissabte de cada mes
10-16 hores

Plaça Maragall
Apassos
1r dissabte, 2n, 3r i 4t divendres de cada mes
10-14.30 hores

Districte de l’Eixample

Espai Germanetes
Xarxa Consum Solidari
1r i 3r divendres
2n i 4t dissabte
10-14.30 hores

Plaça André Malraux
Xarxa Consum Solidari
1r i 3r dissabte
2n i 4t divendres
10-14.30 hores

Districte de Gràcia

Placeta del Metro de Vallcarca
Mercat de Pagès de Vallcarca
Dissabtes cada 15 dies
10-14.30 hores

Districte de Poble-Sec i Sants-Montjuïc

Plaça Bonet i Muixí
Xarxa Consum Solidari
2n i 4t dissabte
10-14.30 hores

Parc de les Tres Xemeneies
Slow Food
Dissabtes
10-16 hores

Consumir als Mercats de Pagès, entre d’altres iniciatives de consum responsable com els horts urbans, les cooperatives i grups de consum autogestionat o els mercats verds, és una forma responsable, saludable, compromesa i divertida de consumir, menjar i relacionar-se.