El Bloc 17 és del barri

15/02/2018 - 15:58

S'inicien els tràmits per la compra del Bloc 17, un immoble d'Horta amb 30 anys d'història de gestió juvenil al barri

S’inicien els tràmits per la compra del Bloc 17, un immoble d’Horta amb 30 anys d’història de gestió juvenil al barri

El Bloc 17, un edifici clau per a l’associacionisme juvenil del barri d’Horta, seguirà sent del barri. S’han iniciat el tràmits per a l’adquisició de l’immoble, actualment propietat d’una entitat bancària, per consolidar així un equipament que faci créixer el teixit associatiu juvenil.

L’any 1979, el propietari de l’edifici va llegar-lo a una entitat bancària, amb la condició que aquesta fos destinada a la promoció de l’associacionisme i la cultura catalana. En aquest marc, el Bloc 17 va esdevenir un viver d’entitats juvenils que han anat creixent amb l’immoble, i fent-ne ús per a dur a terme els seus projectes de lleure, cultura i associacionisme.

No obstant, en aquests moments, davant la incertesa sobre el futur d’aquest edifici i la seva possible venda a compradors externs, el Govern municipal ha decidit adquirir l’immoble per destinar-lo a consolidar el moviment juvenil d’aquesta zona de Barcelona. El districte d’Horta-Guinardó fa temps que treballava amb la voluntat de mantenir aquest espai atès que es tracta d’un immoble clau per l’associacionisme juvenil. En aquest sentit, ha mantingut reunions amb els representants dels joves des de l’inici de mandat i amb la propietat des del novembre passat. Amb l’adquisició del Bloc 17 el districte consolidarà aquest equipament pel barri d’Horta, que actualment no disposa de cap espai públic d’aquestes característiques per acollir les activitats de les diferents associacions juvenils que han construït els seus projectes en aquest edifici des dels anys 80.

L’objectiu és sumar un nou equipament pel barri que permeti donar resposta a la necessitat d’espais per a joves. En aquesta línia, l’Ajuntament de Barcelona ja ha iniciat els tràmits per a invertir un total d’1M€ per comprar aquest edifici i posar-lo a disposició de la ciutadania. Es preveu que la tramitació per l’adquisició de la finca finalitzi i es formalitzi a finals de març. A partir d’aquí, el districte començarà a treballar, juntament amb usuaris i entitats, en un projecte per rehabilitar l’edifici i definir i consolidar els seus usos futurs.

Un bloc amb història

El Bloc 17, conegut així per la seva situació al número 17 de la plaça d’Eivissa, a Horta, fa 30 anys que està gestionat pel moviment juvenil del barri, acollint les activitats de fins a 25 associacions i col·lectius, i essent la seu d’alguns d’aquests, com els Diables d’Horta, el Queixal d’en Xöves, l’esplai Isard-Flor de Neu, el Casal Popular La Merci o l’Ateneu Popular La Bugadera.

Els seus 881 metres quadrats estan distribuïts en quatre pisos, dos d’ells destinats a habitatge, i la resta a l’ús juvenil. Des del 1988, a més, s’hi ubica el Consell de la Joventut del Districte (CJD7), l’única entitat federativa juvenil originària dels anys 80 que queda a la ciutat.

Més informació