El futbol inclusiu té una cita al Martinenc

12/06/2018 - 19:17

Esports. Enfutbola’t compta amb la participació de 40 equips i més de 500 futbolistes

El proper diumenge 17 de juny se celebrarà a les instal•lacions del FC Martinenc una nova edició d’‘Enfutbola’t, futbol per a tothom’. Aquesta és una jornada lúdica i esportiva organitzada per la Fundació Privada Catalana de Futbol, que té com a protagonistes jugadors i jugadores amb algun tipus de discapacitat.

La jornada comptarà amb la participació de més de 500 esportistes d’equips d’arreu de Catalunya, 41 equips de futbol adaptat i 120 voluntaris. L’organització d’un esdeveniment d’aquestes característiques té com a objectiu oferir un dia de futbol i diversió a tots aquests joves que pateixen alguna minusvalidesa, la majoria dels quals només entrenen. I també mostrar i conèixer la realitat d’aquests equips de futbol per ajudar-los.

Entre els partits previstos hi haurà un d’exhibició de One-Football, futbol per amputats. La característica més important d’aquesta modalitat és que els futbolistes practiquen el futbol amb crosses. A més, hi haurà un torneig anomenat ‘Noves oportunitats’, que el disputaran joves que, a causa de la seva situació personal, pateixen risc d’exclusió social. I també es jugarà un triangular de futbol inclusiu femení.