El Maria Canals porta cua a Horta-Guinardó

13/03/2019 - 09:20

Cultura. Aquest dissabte s’instal·larà un piano a la plaça Eivissa perquè tothom el pugui tocar

Del 23 de març al 4 d’abril se celebrarà a Barcelona la 65a edició del Concurs Internacional Maria Canals, que enguany tornarà a comptar amb prop d’un centenar de participants de més d’una trentena de nacionalitats diferents.

D’entre les activitats complementàries que es proposen, el Concurs omple la ciutat i els districtes de 150 pianos de cua per a qui els vulgui tocar davant un públic de carrer. A més, puntualment, s’hi organitzen actuacions protagonitzades per estudiants de música locals, amateurs, concursants i professionals.

Amb aquest projecte, l’associació vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que existeixen entre la majoria de la població en relació a la música en general i el piano en particular. Durant tot el dia, acompanyant el piano, hi haurà un dinamitzador, que és un voluntari que toca el piano i la funció del qual és convidar als vianants a tocar el piano, encara que no l’hagin tocat mai.

Un d’aquest magnífics pianos s’instal·larà a Horta-Guinardó, concretament a la plaça d’Eivissa, a Horta. L’instrument hi serà el dissabte 16 de març des de les 10 del matí fins les 20 hores, a disposició de qui el vulgui tocar, en sàpiga o no.