El Meu Primer Festival inicia la mainada en el món del cinema

06/11/2019 - 13:15

Infància. El 24 de novembre es farà una activitat per a infants de 8 a 12 anys al Centre Cívic Matas i Ramis

El Meu Primer Festival és un festival de cinema per a nens i nenes d’edats compreses entre els 2 i els 12 anys, que es duu a terme a Barcelona a finals de novembre des de l’any 2008.

El Festival ofereix cada any una programació al voltant de 90 pel·lícules, entre curts i llargmetratges, organitzats en sessions familiars i escolars. Una programació estructurada en diferents seccions i que compta, a més, amb eines complementàries per enriquir l’experiència de veure una pel·lícula (guies didàctiques, presentacions, cinefòrums, tallers…).

El Meu Primer Festival porta ja 12 edicions i un èxit de públic considerable. La xifra d’assistents ha anat creixent any rere any, i en la darrera edició va ser de 14.390 espectadors. Un festival que ha posat més l’accent en la qualitat i varietat del que programa i en totes les eines pedagògiques complementàries que fa servir, que no pas en la quantitat o el volum d’estrenes exclusives que realitza. Un festival que, tot i tenir voluntat de projecció internacional, vol ser un festival de proximitat.

A Horta-Guinardó, l’activitat que es durà a terme és la següent:

El món amb uns altres ulls
Dissabte 24 de novembre, de 17 a 19 h
Centre Cívic Matas i Ramis (C. Feliu i Codina, 20)
El Meu Primer Festival proposa una activitat de dues hores a grups d’infants de 8 a 12 anys i els seus respectius monitors/es de l’esplai o cau al que pertanyen. Una activitat en la qual es visionen una selecció de curtmetratges del festival amb l’objectiu de treballar els valors de la diversitat, el respecte, la cooperació i la solidaritat. El cinema com a eina per fer pensar, per educar la nostra mirada cap al que ens envolta i cap a nosaltres mateixos. I tot plegat d’una manera lúdica i participativa. L’activitat estarà dinamitzada per una persona del món del lleure amb formació cinematogràfica, que anirà presentant els curtmetratges i proposant activitats relacionades amb cadascun d’ells.

Més informació