El nou vial de l’Hospital de Sant Pau es finançarà amb la taxa turística

12/06/2018 - 18:17

Urbanisme. És un dels molts projectes de millora que es duran a terme gràcies a la recaptació de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics

La recaptació de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics permetrà la construcció d’un nou vial que travessarà l’Hospital de Sant Pau des del carrer de Cartagena al de Sant Quintí. Aquesta és una demanda de fa temps del veïnat, que veu aquesta nova via com una solució per no haver de vorejar tota l’illa de l’hospital.

En el futur es podrà creuar a peu el recinte de l’Hospital de Sant Pau per anar del carrer de Cartagena al de Sant Quintí i viceversa. L’actuació s’inclou en el Pla especial d’ordenació urbanística, aprovat l’any 2013 i serà la primera d’una sèrie d’intervencions per acabar consolidant el que serà una millora per a la mobilitat dels vianants als barris del Guinardó i del Baix Guinardó.

La taxa turística

El segon i tercer trimestres del 2017 la ciutat va recaptar 4,9 milions d’euros procedents de l’impost d’estades en establiments turístics. La meitat d’aquests diners es destinarà a diferents accions de millora d’infraestructures i de serveis, com el del vial, dels quals es beneficiaran les veïnes i els veïns dels barris de la ciutat. La resta es destinarà, entre altres, a promoure projectes culturals i a la mateixa gestió del turisme.

És el primer any que la ciutat s’encarrega de gestionar el 50% del que es recapta amb l’impost d’estades en establiments turístics. Anteriorment, al 2016, el percentatge que va rebre la ciutat de forma ordinària va ser del 34%. La millora del 2017 es deu a les al·legacions presentades a la llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya durant la tramitació al Parlament.