El projecte Radars arrela amb força entre la gent gran d’Horta

13/11/2019 - 17:53

Gent gran. A Horta-Guinardó ja està implementat a cinc barris

Horta va implementar el 2018 el projecte Radars, un projecte d’acció comunitària que ja fa deu anys que existeix a Barcelona. El Casal de Gent Gran d’Horta és el punt de trobada i celebracions per als veïns i veïnes que participen al projecte.

Radars crea una xarxa de prevenció en la qual participen veïns, veïnes, comerciants, persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis vinculats als barris. El seu objectiu és facilitar que les persones grans del barri puguin continuar vivint a casa seva i garantir-ne el benestar amb la complicitat del seu entorn. La prioritat és reduir la solitud i el risc d’aïllament i exclusió social.

Radars és present a cinc dels onze barris del districte d’Horta-Guinardó: el Baix Guinardó, el Guinardó, Can Baró, Montbau i Horta.

En total, hi ha més de 400 radars al districte, i no només a aquests cinc barris sinó que persones i comerços de barris propers també participen en aquesta iniciativa comunitària.

Tothom qui vulgui convertir-se en un radar, que vulgui avisar d’algun possible cas d’aïllament o afegir algun familiar al projecte, pot fer-ho a traves del telèfon 93 619 73 11 o escrivint un correu electrònic a radarsgentgran@bcn.cat.