En marxa la campanya de sensibilització per a una bona convivència al districte

26/07/2018 - 19:19

Convivència. S’han instal·lat banderoles a les places de la Cosmos, de Pastrana i de Bacardí

El Districte ha posat en marxa un conjunt d’accions per fomentar la convivència en els barris amb la col·laboració de les entitats i associacions de veïns del territori a tres indrets com són la plaça Pastrana, la plaça de la Cosmos i la Plaça de Bacardí.

Agents cívics seran al territori a les tardes per tractar temes de convivència, d’espai públic i altres problemàtiques que detectin, col·laborant amb les associacions de veïns. També s’augmentaran les hores de patrullatge de la Guàrdia Urbana per prevenir conductes que puguin pertorbar la convivència i poder atendre les trucades que es rebin per molèsties a l’espai públic.

Per limitar les molèsties que poden ocasionar els jocs de pilota, els comerciants i restauradors de les places Bacardí i Pastrana cediran als jugadors unes pilotes d’espuma mentre estiguin a la plaça. A més, a la plaça Pastrana, per exemple continuarà funcionant una Taula de Convivència formada per veïns, persones usuàries de la plaça i comerços amb l’objectiu de treballar per a la convivència a llarg termini i l’apoderament de la gent del barri del Carmel.

Pel que fa a la plaça de Bacardí, s’han tornat a repartir portatovallons als bars. A més, una taula de veïnes i veïns de la plaça Bacardí i entorns està treballant en l’organització del Sopar de Germanor del veïnat de la plaça, que es farà el proper 28 de setembre a les 21 h. Serà un sopar “de carmanyola”, on cadascú portarà el seu menjar. Per aquest motiu, els bars de la plaça oferiran un menú especial de begudes a les persones assistents al sopar. D’altra banda, durant els mesos d’abril, maig i juny i els propers setembre i octubre, un divendres cada quinze dies hi ha ‘agents del joc’: educadors i educadores que treballen per a reestructurar l’espai del joc dels infants. S’ha creat una maleta amb materials i jocs alternatius per als infants i les famílies que es pot agafar i retornar quan es necessiti. A la maleta hi ha, per exemple, cordes, gomes, guixos, pales i pilotes de tennis taula, i l’objectiu és anar-la construint conjuntament amb el veïnat.