Es presenta el projecte ‘Arbres amb ànima’

15/11/2018 - 16:18

Comerç. Una iniciativa del Cor d’Horta juntament amb la Fundació Tres Turons i la col·laboració del Districte

El dimecres 21 de novembre a les 11 h es farà a la seu del Cor d’Horta la presentació del projecte ‘Arbres amb ànima’, una iniciativa conjunta amb la Fundació Tres Turons i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

‘Arbres amb ànima’ és un projecte que ha consistit en construir i pintar 170 arbres de 50 cm, una petita obra d’art feta per les mans dels diferents usuaris de la Fundació Tres Turons, que han convertit aquests elements d’identificació en petits objectes amb ànima. Per aquest motiu, des del Cor d’Horta es demana que els seus establiments associats donin la màxima visibilitat al seu treball per donar a conèixer i difondre la tasca que realitza la Fundació Tres Turons en el seu dia a dia per afavorir la inclusió social de les persones que pateixen trastorns mentals.

Es va escollir l’arbre com a element d’identificació perquè és un dels principals símbols del Nadal. Aquest en particular està construït amb fustes de pi i està pensat per ser reutilitzat, per tal de ser sostenibles amb el medi ambient i amb la comunitat.

Alguns dels objectius que persegueix aquest projecte són que els arbres que s’han construït es converteixin en elements d’identificació consolidats i reconeixedors per al veïnat i donar a conèixer el caràcter social i comunitari del comerç de proximitat. Habitualment existeix la creença que el comerç únicament es preocupa de les relacions comercials quan realment no és així, les relacions que imperen en el nostre teixit comercial són les relacions socials en les que a vegades no hi ha cap acte comercial i en les que el tracte entre els clients i els comerciants és més familiar que professional.