Inaugurades les escales mecàniques dels Canadencs

02/12/2019 - 18:17

Urbanisme. S’han implantat escales mecàniques en tres trams diferenciats per tal de millorar l’accessibilitat entre els carrers Samaniego i Arenys

La Teixonera ja compta amb unes noves escales mecàniques, les dels Canadencs, que milloren l’accessibilitat entre els carrers de Samaniego i Arenys.

L’actuació ha consistit en la implantació d’unes escales mecàniques amb l’objectiu de connectar el desnivell de 14,5 m entre aquests dos carrers, donant alhora accés als replans entremitjos existents que comuniquen amb les dependències de la Parròquia de Sant Cebrià, la sortida d’emergència de la pista esportiva i l’accés inferior al centre Cívic de la Teixonera. En total s’ha actuat sobre 740 m².

S’han implantat escales mecàniques en tres trams diferenciats i alhora s’han reordenat les escales actuals, les zones verdes i els espais d’estada. També s’han aprofitat les obres per a renovar les xarxes de serveis existents (reg, enllumenat, drenatge, clavegueram i telecomunicacions). Els treballs han tingut un cost d’1,4 milions d’euros.

L’actuació forma part del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, que promou millores en els entorns urbans dels dos barris. El Pla també ha impulsat la implantació d’escales mecàniques al carrer Mare de Déu dels Àngels amb carrer Sant Dalmir, una infraestructura que entrarà en servei durant aquest mes de desembre.

L’Ajuntament de Barcelona treballa des de fa anys per millorar les condicions d’accessibilitat en els barris amb pendents pronunciades, especialment als districtes de muntanya. L’orografia de la capital catalana fa imprescindible optimitzar i incrementar aquest tipus d’instal·lacions per ajudar als ciutadans a moure’s amb rapidesa i amb comoditat.

Actualment la ciutat compta amb una completa xarxa d’escales mecàniques, ascensors verticals i ascensors inclinats a l’espai públic que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre àmbits que estan molt distanciats o en els quals és complicat d’accedir-hi. El districte d’Horta-Guinardó és el que més escales mecàniques té: ja en suma 36, a més de 9 ascensors verticals i 4 ascensors inclinats.