Smart City Week: més de cinquanta activitats per reflexionar sobre com la tecnologia modifica les ciutats

06/11/2019 - 10:41

Smart City. De l’11 al 17 de novembre la Smart City Week reflexiona amb la ciutadania sobre el model de ciutat al qual aspira Barcelona. El Centre Cívic del Guinardó acull una sessió de la 'Fira de Ciència en Família'

La Smart City Week és un espai de reflexió i diàleg sobre el model de ciutat al qual aspira Barcelona. Aquesta setmana d’activitats vol apropar a la ciutadania nocions sobre una ciutat que fa servir les tecnologies i el coneixement acumulat per aconseguir un entorn urbà més sostenible, just i inclusiu.

L’esdeveniment facilita que agents públics i privats, centres de proximitat, biblioteques, institucions educatives, empreses i entitats veïnals i del tercer sector prenguin un rol actiu per assolir un model de ciutat intel·ligent humana i democràtica, que fa servir la tecnologia com a mitjà per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Amb un programa amb més de cinquanta activitats, la SCW visibilitza i connecta les experiències d’innovació de les ciutats amb el teixit veïnal per fomentar entorns i contextos d’intervenció.

Activitats descentralitzades

Amb l’objectiu d’atraure tots els públics, la SCW ha programat diferents activitats repartides per tota la ciutat i amb diversitat de formats, com ara diàlegs, tallers, activitats culturals i de ciutat o activitats familiars. El programa proposa un recorregut basat en tres itineraris temàtics : “Transformar la ciutat avui”, “Transformar la ciutat demà” i “Transformar la ciutat del futur”.

A Horta-Guinardó, hi ha prevista la següent activitat:

Fira de Ciència en Família
Dissabte 16 de novembre, d’11 a 13 h
Centre Cívic Guinardó (Ronda del Guinardó 113-141)
A la Fira de Ciència en Família 2019 es presentaran diferents experiències científiques en un format de fira de carrer. Les experiències estaran creades conjuntament per (i per a) famílies amb nens i nenes de 3 a 8 anys aproximadament. L’assistència és lliure i no cal confirmació.

A més, entre les activitats que es portaran a terme figura la trobada “El futur de l’alimentació en ciutats productives” (14 de novembre, al Fab City Hub, Poblenou), on es donaran a conèixer noves iniciatives i projectes que experimenten com reutilitzar els residus alimentaris. I el “Dia i.lab: Labs urbans. Innovació col·laborativa a Europa” (18 de novembre, a Ca l’Alier), en què s’abordarà per què és important per a les ciutats disposar de laboratoris d’innovació.

Així mateix, de l’11 de novembre al 3 desembre, Ca l’Alier presentarà l’exposició “Cap a la ciutat humana: com milloraries la teva ciutat?”, sobre iniciatives innovadores que s’han desenvolupat en una seixantena de ciutats d’Europa i Llatinoamèrica.

Ca l’Alier, seu de la SCW

Ca l’Alier presentarà la inauguració de la SCW l’11 de novembre, a les 18.30 hores. Aquesta antiga fàbrica del Poblenou, que és seu del Centre d’Innovació Urbana de Barcelona, serà l’epicentre de la programació.

Compromís amb l’Agenda 2030

La Smart City Week comparteix el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

Podeu consultar totes les activitats al programa de l’Smart City Week.