L’impost turístic finança millores al Centre de Natura de Can Soler

05/11/2019 - 13:17

Turisme. Es destinaran 4,2 milions d’euros a reforçar el transport públic, fomentar la cultura i millorar l’espai públic.

Un total de 4,22 milions d’euros provinents de l’impost d’estades en establiments turístics es destinaran a finançar un paquet de set projectes de millora de la qualitat de vida a la ciutat i a compensar l’impacte que l’arribada de visitants té en la ciutadania. Els fons es destinaran a reforçar el transport públic, fomentar la cultura i millorar l’espai públic.

Entre ells hi figura la senyalització del Centre de Natura Can Soler de Sant Genís dels Agudells, a la que es destinaran 6.161 euros.

A més, el veïnat d’Horta-Guinardó també es beneficiarà dels 1,3 milions d’euros destinats a les despeses del Pla de millora d’estiu de l’oferta de busos i 2,6 milions al servei d’agents cívics per millorar l’experiència turística en espais amb gran afluència de gent.

Diàleg amb el sector sobre el recàrrec de l’impost

S’ha encetat un diàleg paral·lel amb el sector per acordar en què es vol invertir el recàrrec addicional de l’impost d’estades a la ciutat i els desembarcaments de creuers al port, després que el Parlament de Catalunya n’aprovés la creació.

El Consell Plenari Municipal del mes de setembre va acordar reclamar a la Generalitat de Catalunya la modificació de la Llei de l’impost d’estades en establiments turístics perquè l’Ajuntament de Barcelona pugui recaptar aquest recàrrec, que, tal com assenyalava la proposició aprovada, es destinarà a:

  • Millorar el control dels habitatges que cedeixen habitacions per a usos turístics.
  • Rebaixar la pressió turística dels barris més afectats de tal manera que recuperin l’activitat econòmica, social i cultural independent del turisme.
  • Crear continguts nous que es puguin desenvolupar en escenaris que permetin millorar la desconcentració turística.