L’Institut Príncep de Girona canvia de nom pel de Teresa Pàmies

13/02/2020 - 12:57

Educació. El centre agafa el nom de l’escriptora, periodista i activista política després d’una votació celebrada el passat mes de juny

L’Institut Teresa Pàmies ja és una realitat, després del canvi de nom que s’ha aplicat al centre educatiu que fins ara s’anomenava Príncep de Girona, situat a la travessera de Gràcia, 357, al Baix Guinardó.

El canvi de nom ha estat un procés llarg engegat per la comunitat educativa del centre i vehiculat a través d’un procés participatiu. Amb més d’un centenar de propostes recollides, el juny del 2019 es va fer una votació on el nom de Teresa Pàmies es va imposar als altres dos finalistes: Caterina Albert i Delemús (en referència a un torrent que hi ha prop del centre).

Per acabar de completar el canvi de nomenclatura, ha fet falta que ho aprovessin tres consells escolars diferents: el del mateix centre, el del Districte d’Horta-Guinardó i el de Barcelona. Un cop superat els tràmits, s’ha fet efectiu publicant-ho al Diari Oficial de la Generalitat.

Teresa Pàmies (Balaguer, 1919-Granada, 2012) va ser una escriptora, periodista i activista política. Entre d’altres guardons, va ser distingida amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Honor de Barcelona.