Oberta la convocatòria dels Premis Horta-Guinardó 2020

01/10/2020 - 12:19

Districte. S’hi poden presentar candidatures fins el 30 d’octubre

El districte d’Horta-Guinardó, en reconeixement a la important tasca que duen a terme les entitats cíviques i les persones a títol individual, convoca, un any més, la concessió dels Premis Horta-Guinardó.

Enguany es compleix la XXXIV edició d’aquests guardons que, des de l’any 1987, signifiquen un acte públic d’agraïment a la tasca de dinamització i millora de la vida ciutadana, sociocultural i cívica d’Horta-Guinardó.

Com en anteriors edicions us animem a participar en el procés de selecció. Per tant, podeu fer-nos saber quines persones, entitats o projectes creieu mereixedors dels Premis Horta-Guinardó 2020. Aquestes propostes contribueixen, sens dubte, a fer d’aquests guardons una valoració justa de tota la gent que treballa per fer d’Horta-Guinardó un districte dinàmic i solidari.

Bases dels Premis
El Jurat, designat amb aquesta finalitat, atorgarà tres premis per majoria de vots. Els premis podran declarar-se deserts o atorgar accèssits o premis especials a criteri del Jurat. El veredicte serà inapel·lable.

Els premis podran atorgar-se a persones, entitats o col·lectius que hagin estat proposats per qualsevol persona o entitat. La data límit per formalitzar la proposta serà el divendres 30 d’octubre del 2020 a qualsevol d’aquests punts:

* Seu del Districte (ronda del Guinardó, 49)

* De forma presencial: Oficina d’Atenció Ciutadana d’Horta-Guinardó (carrer de Lepant, 387)

El Jurat podrà premiar persones, entitats o col·lectius d’Horta-Guinardó que hagin destacat, principalment, en programes, accions i esdeveniments duts a terme en el decurs d’aquest any 2020 o per la seva trajectòria, sempre vinculats a qualsevol dels àmbits següents:

Promoció de la vida associativa, música, lletres, arts plàstiques, arts escèniques, esports, animació sociocultural, promoció econòmica, mitjans de comunicació, recuperació de festes i tradicions, història dels barris del districte, contribució a la millora de la vida col·lectiva, a la cooperació i a la solidaritat i a qualsevol altre àmbit que, a criteri del Jurat, pugui ésser objecte del premi.

El Jurat estarà compost per les persones següents:

  • El president del Consell del Districte, com a president del Jurat, o persona en qui delegui.
  • La regidora del Districte, o persona en qui delegui.
  • El vicepresident del Consell del Districte.
  • Un conseller o consellera, en representació de cadascun dels grups polítics presents al Consell del Districte.
  • Les persones i entitats guardonades l’any passat amb els Premis Horta-Guinardó, i les entitats i persones d’Horta-Guinardó guardonades amb la Medalla d’Honor de Barcelona de l’any en curs.

Amb veu però sense vot:

  • La directora de la Direcció de Serveis a les Persones i de Territori del Districte.
  • El cap del Departament de Comunicació del Districte.
  • La consellera tècnica del Districte, com a secretària.

Els premis seran lliurats en el decurs d’un acte institucional que se celebrarà al llarg de la segona quinzena de novembre de 2020.

El resultat de l’elecció dels premiats serà comunicat directament a la persona i/o entitat escollides i, si l’accepta, el Districte d’Horta-Guinardó es reserva el dret de donar publicitat del veredicte i del lliurament del premi als mitjans de comunicació.

El Districte d’Horta-Guinardó pot modificar les bases, objecte d’aquesta convocatòria o, fins i tot, anul·lar-la si ho creu oportú.