Campanya per ordenar l'estacionament de motos a les voreres

13/02/2020 - 10:03

Mobilitat i transports. S’intensifica a tota la ciutat la campanya per garantir la seguretat i l’accessibilitat dels vianants

La campanya “Ciutat de vianants” s’intensifica per reforçar la informació sobre la normativa d’estacionament de les motos. L’objectiu és alliberar espai a les voreres per poder-hi caminar amb més seguretat i garantir l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda o que porten cotxets.

La intensificació de la campanya s’aplicarà en deu zones, una a cada districte, i tindrà una actuació específica al barri de la Vila de Gràcia, on s’han detectat més de dos mil motos mal estacionades de manera habitual. A Horta-Guinardó s’ha triat l’encreuament entre el passeig de la Font d’en Fargues i el passeig Maragall.

En aquests espais, a partir d’aquesta setmana es desplegaran informadors que explicaran als ciutadans la normativa d’aparcament i oferiran informació sobre les alternatives d’aparcament en calçada i d’aparcament subterrani (BAMSA, SABA i B:SM), més properes a la zona d’actuació, que oferiran ofertes i descomptes especials pels usuaris de vehicles a motor de dues rodes. Habitualment, aquests aparcaments ja ofereixen tarifes especials per a motos.

La campanya, en marxa des del 2017, ha permès reduir en un 44% el nombre de motos mal estacionades a les zones on s’ha actuat.

On podeu aparcar si aneu en moto?

Per estacionar les motos s’han d’utilitzar les places d’aparcament habilitades i senyalitzades a la calçada, n’hi ha més de 70.000.

A més, es poden aparcar les motos en semibateria a la vorera si hi ha un espai de pas de més de 6 metres i en paral·lel si l’espai fa entre 3 i 6 metres. Està prohibit estacionar motos a les voreres amb menys de 3 metres d’espai de pas.

També s’ha de tenir en compte que hi ha d’haver una distància mínima de 2 metres entre la moto aparcada, ja sigui a la calçada o a la vorera, i els passos de vianants i les parades d’autobús.

Més informació