Comença la preinscripció escolar per al curs 2019-2020

28/03/2019 - 12:16

Educació. Del 29 de març al 9 d'abril s'ha de fer la preinscripció per començar a estudiar el curs vinent en qualsevol escola o institut sostinguda amb fons públics.

Del 29 de març al 9 d'abril s'ha de fer la preinscripció per començar a estudiar ensenyaments obligatoris el curs vinent en qualsevol escola o institut de Catalunya sostinguda amb fons públics. Per garantir una millor detecció de la infància vulnerable i focalitzar-hi els recursos per a la igualtat d'oportunitats, es farà una preassignació de places de P3 i de 1r d'ESO a tot l'alumnat en situació de vulnerabilitat ja detectada per Serveis Socials.

Tots els alumnes han de tenir igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i per això és molt important que totes les famílies facin la preinscripció dins del període establert, amb el màxim d’informació al seu abast i amb un acompanyament específic a les famílies en situació de vulnerabilitat.

Donant continuïtat al projecte endegat el curs 2018-2019, a aquestes famílies se les informa de la preassignació en un centre determinat i, en el moment de formalitzar la matrícula, poden acabar de validar la proposta.

En aquesta campanya de preinscripció, s’eliminen els punts complementaris per malaltia crònica que afecti al sistema digestiu, endocrí o metabòlic, així com els punts per a fills i germans d’exalumnes. Per tal de seguir amb la lluita contra el frau en la preinscripció per canvi de domicili, augmentaran les comprovacions aleatòries en l’empadronament al llarg del curs, amb la corresponent pèrdua de plaça si es demostra que hi ha hagut frau.

Consulta tota la documentació que cal presentar amb la sol·licitud de preinscripció.

Oferta educativa

Per al curs 2019-2020, el Consorci d’Educació de Barcelona ha estimat una demanda de 12.750 sol·licituds a P3 i 5.200 a 1r d’ESO a tota la ciutat. A Horta-Guinardó hi ha 20 escoles públiques, 16 de concertades i 7 instituts públics.

Pel que fa als estudis postobligatoris, l’oferta del proper curs aposta per la universalització de l’etapa dels 16 als 18 anys per garantir un itinerari formatiu per a tothom. La preinscripció a Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà és del 14 al 21 de maig, mentre que per als de grau superior es fa del 29 de maig al 5 de juny.