Presentació dels reculls de memòria visual de Sant Genís dels Agudells i de la Teixonera

12/03/2019 - 14:13

Pla de Barris. Aquests projectes s’emmarquen en el Pla de Barris i consten d’una web per a cada barri, un documental i una exposició fotogràfica

El divendres 15 i el dimecres 20 de març es presentarà el programa de memòria visual del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, una tasca que vol recuperar la història d’aquests dos barris a partir de fotografies i testimonis del veïnat.

Divendres 15 de març, a les 18 h, el Centre Cívic Casa Groga de Sant Genís dels Agudells acollirà la primera de les sessions. S’hi presentarà el nou web de Memòria Visual de Sant Genís, es projectarà el documental Amb les nostres mans i s’ensenyaran diverses fotografies d’Anna Oswaldo.

El 20 de març, a les 18 h al Centre Cívic de la Teixonera, també es projectarà el documental i s’ensenyaran les fotografies d’Anna Oswaldo, i en aquest cas es presentarà el nou web de Memòria Visual de la Teixonera.

Cadascun dels dos webs està configurat en quatre grans apartats: Arxiu fotogràfic, les veus de les memòries, l’arxiu és viu i records escrits. S’hi pot accedir per continguts temàtics: per temes, per ubicacions, per etiquetes, per cedents i per cerca avançada. Cada imatge té una fitxa associada. També hi ha un apartat on es pot deixar un comentari que serà validat pels gestors de la pàgina web.

El documental té una durada de 30 minuts, i hi han participat una quinzena de persones dels dos barris. Titulat Amb les nostres mans, ha estat desenvolupat per Jordi Romero, veí del barri i director d’una productora. S’han filmat 15 entrevistes centrades específicament en l’auto-construcció d’habitatges.